Όσο σηκώνουν γκλομπ, θα σηκώνουμε κάμερες

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που γράφαμε για την κρατική καταστολή δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ με εμφανή στόχο να περιοριστεί η αποτύπωση και γνωστοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων περιστατικών της αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών. Τις τελευταίες μέρες όμως καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά επίθεσης μπάτσων σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους. Τα οποία φυσικά και δεν είναι τυχαία και δεν είναι αποκομμένα από την κύρια επιλογή του κράτους για νόμο, τάξη και σιωπή, για επιβολή πειθάρχησης με τη μπότα των σωμάτων ασφαλείας και συσκότιση ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω των διαύλων του στα ΜΜΕ. 

Είμαστε πάντα στο πλευρό των συναδέλφων που βρίσκονται στο δρόμο και στέκονται από την σωστή πλευρά. Απέναντι από την κρατική τρομοκρατία καταγράφοντας όσα συμβαίνουν, σηκώνοντας κάμερες κάθε φορά που σηκώνουν γκλομπ. 

Αλλά και απέναντι σε όσους  «συναδέλφους» άλλα βλέπουν στον δρόμο και άλλα μεταδίδουν στα μικρόφωνα. Σε αυτούς που είδανε τρομοκρατημένους από τους διαδηλωτές κατοίκους στη Νέα Σμύρνη αλλά όχι τα δεκάδες βίντεο όπου οι Νεοσμυρνιώτες γιουχάρανε τους μπάτσους της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που μετέδιδαν μόνο τον τραυματισμό του αστυνομικού και όχι την πληροφορία ότι πάνω από 15.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σε αυτούς που αναπαράγουν τις πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ επιτελώντας αποτελεσματικά τον ρόλο τους ως υποτακτικοί του κράτους και των αφεντικών τους. 

Παρακάτω βίντεο της τελευταίας εβδομάδας με επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.6 Μαρτίου, πλατεία Κολοκοτρώνη, πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Από twitter @VictorasAntono

9 Μαρτίου, Νέα Σμύρνη, πορεία ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή11 Μαρτίου, εκκένωση κατάληψης Πρυτανείας ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
Από Facebook Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP