Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι/ες της ΑΥΓΗΣ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020
Σε συνέχεια των διαδικασιών για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενοι/ες της ΑΥΓΗΣ πραγματοποίησαν σήμερα νέα γενική συνέλευση και  αποφάσισαν την υλοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο Τετάρτη (11/3) στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι εργαζόμενοι/ες στην εφημερίδα απαιτούν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, που ανέρχονται ως τρέχουσες οφειλές στους δυόμισι μισθούς, και την ομαλοποίηση της μισθολογικής ροής με δέσμευση για την καταβολή και της προσεχούς μηνιαίας πληρωμής (Μαρτίου).

Κι ακόμη, τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους ενόψει της διοικητικής ενοποίησης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την παροχή οικονομικού απολογισμού της διοίκησης της διετίας που ακολούθησε της δεύτερης συναπτής μείωσης των μισθών τους, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε η διαχείριση των οικονομικών της εφημερίδας με την πλάτη των εργαζομένων. 
 
Τέλος, ζητούν την εκπόνηση ολοκληρωμένου οικονομικού και δημοσιογραφικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ΑΥΓΗΣ, στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι προτάσεις των εργαζομένων. Στο ίδιο πλαίσιο ζητούν να επαναβεβαιωθεί η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη διοίκηση της ενοποιημένης εταιρείας, όποτε και με όποια εταιρική μορφή σχηματιστεί.  

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP