Εντείνουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» - Δίπλα τους οι εργαζόμενοι της «Αυγής»

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Έπειτα από τη νέα τρομοκρατική επίθεση της εργοδοσίας με 4 ακόμη στοχευμένες, εκδικητικές απολύσεις, οι εργαζόμενοι/ες στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»  κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 48ωρη απεργία και με απεργιακό πρόγραμμα που εκπέμπουν από τα μικρόφωνα του σταθμού.

Στο πλευρό τους εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» σε μια πρωτοφανή κίνηση αλληλεγγύης για τα δεδομένα του δημοσιογραφικού κλάδου μεταξύ δύο «συγγενικών» μαγαζιών και τις ελάχιστες ουσιαστικές αγωνιστικές κινήσεις που έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια.

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξαν ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (10/2) έως τις 12.00 της Δευτέρας (12?2) για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στην ιστοσελίδα «stokokkino.gr».

Η απεργία συνεχίζεται ως απάντηση στις τέσσερις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του σταθμού και οι οποίες προστίθενται στις 3 απολύσεις εργαζομένων που αντιστάθηκαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών.

Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα, (12/2) από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.μ., για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται στην εφημερίδα «Αυγή» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr», αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ , έπειτα από αίτημα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» έχουν ξεκινήσει απεργιακές εκπομπές από τα μικρόφωνα του σταθμού. Σήμερα Κυριακή, συντονιστείτε κι ακούστε:
12:00 – 14:00 Το σκάνδαλο NOVARTIS.
14:00 – 16:00 12 χρόνια ανοιχτά μικρόφωνα στα κινήματα.
16:00 – 18:00 Το Μακεδονικό ζήτημα – Οι εθνικιστικές παρωπίδες και οι γεωπολιτικές διαστάσεις.

Μια ώρα μετά, οι εργαζόμενοι «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» μας προσκαλούν σε πάρτι.. απολύσεων: «Η εργοδοσία γιόρτασε τα 12 χρόνια του «105.5 στο Κόκκινο» με 7 απολύσεις! Εργαζόμενοι και απολυμένοι του σταθμού το γιορτάζουμε την Κυριακή 11 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα με... πάρτι απολύσεων στο  BOO! café bar, Σαρρή 21, στου Ψυρρή. Σας περιμένουμε να τα πούμε και να… τα πιούμε με μουσικές, γιατί ο αγώνας μας χρειάζεται την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας, όπως ένα ραδιόφωνο χρειάζεται τους ακροατές  και τους εργαζόμενους του», αναφέρουν.

Ακολουθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ:

«Μετά τις τέσσερις νέες απολύσεις συναδέλφων,-ισσων μας στο ρ/δ σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ αποφασίσαμε τα εξής:


1. Καταγγέλλουμε εκ νέου ως απαράδεκτες και εκδικητικές τις απολύσεις των 4 συναδέλφων μας, οι οποίοι ήταν και μέλη της απεργιακής επιτροπής του σταθμού, και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς αυτούς.


2. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των συνολικά 7 απολύσεων στον σταθμό και καλούμε τη Διοίκηση της LEFT MEDIA να άρει την αδιάλλακτη στάση της και να προσέλθει στο τραπέζι του διάλογου στο οποίο έχουν προσέλθει ήδη οι εργαζόμενοι “με συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους”, όπως αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωσή της η συνέλευση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.


3. Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων από τους εργαζόμενους του σταθμού και εμείς με τη σειρά μας ζητάμε από τα σωματεία μας να προκηρύξουν από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της ΑΥΓΗΣ με αίτημα την ανάκληση των 7 απολύσεων.


4. Στηρίζουμε την πρόταση των εργαζομένων ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για κινήσεις εξωστρέφειας προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα προβλήματα των δύο Μέσων και να επικοινωνήσουμε αδιαμεσολάβητα και χωρίς διαστρεβλώσεις τις θέσεις μας».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP