Καμιά ανοχή στην απεργοσπασία

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017
Αγνοώντας τον αγώνα που δίνει ο κλάδος για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματά του και για τη διατήρηση του ΕΔΟΕΑΠ , οι «συνάδελφοι» στον όμιλο του ΣΚΑΙ έσπασαν τη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Θεωρώντας ότι η απεργοσπασία είναι…  δικαίωμα, οι «συνάδελφοι» του  ΣΚΑΙ έθεσαν τους εαυτούς τους απέναντι σε έναν ολόκληρο κλάδο σε μια  κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του, εξακολουθώντας να απολαμβάνουν πλήρως τις παροχές του ασφαλιστικού μας Ταμείου, κάτι που θα εξακολουθήσουν να κάνουν στην περίπτωση που ο ΕΔΟΕΑΠ διασωθεί, έστω και προσωρινά.

Θα περίμενε κανείς ότι, δεδομένης της απόφασής τους, οι απεργοσπάστες στο ΣΚΑΙ θα έπρεπε να παραδώσουν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες στο σωματείο, καθώς λοιδορούν τις αποφάσεις του και, έτσι, να παραιτηθούν  και από τις παροχές του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς με την απεργοσπασία τους δηλώνουν ότι ποσώς ενδιαφέρονται για το μέλλον του, για το μέλλον τους και για το μέλλον των χιλιάδων ασφαλισμένων συναδέλφων σε αυτό.

Κάτι τέτοιο δεν το έπραξαν, όπως δεν το έπραξαν και στο παρελθόν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται απεργοσπασία στον όμιλο Αλαφούζου.

Οι απεργοσπάστες του ΣΚΑΙ δεν έχουν καμία θέση στο σωματείο και για την απεργοσπασία τους θα πρέπει να διαγραφούν από αυτό, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί από τα μέλη που απαρτίζουν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και παρόλο που προβλέπεται ρητά από το καταστατικό του.

Από την πλευρά μας, θεωρώντας ότι η απεργοσπασία είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε να λειτουργήσουν οι βραδύτατες  γραφειοκρατικές διαδικασίες, λόγος για τον οποίο δηλώνουμε προς τους κατ’ επάγγελμα απεργοσπάστες ότι την επόμενη φορά θα μας βρουν μπροστά τους. Οι παραπάνω μαζί με τους διευθυντές και τα αφεντικά καλλιεργούν, κάθε φορά, ενόψει απεργίας, κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στο κτίριο του Νέου Φαλήρου.

Οι συνάδελφοι του ομίλου που απεργούν, όπως και αυτοί που θέλουν να απεργήσουν αλλά φοβούνται, να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι, ούτε μόνοι θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη εκδικητική συμπεριφορά εναντίον τους. Η προστασία των απεργών, ειδικά στο μαγαζί του ΣΚΑΙ, είναι υποχρέωση όλων των σωματείων του κλάδου, των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, όπως και ευρύτερα του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

* Θυμίζουμε ένα παλιότερο κείμενο που είχε δημοσιευτεί στο blog μας για την ιδεολογία του απεργοσπάστη στα ΜΜΕ:
 Η ιδεολογία του απεργοσπάστη στα ΜΜΕ

** Το σκίτσο είναι από http://foufoutos.files.wordpress.com/2008/04/bip.jpg

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP