Λίγα πραγματάκια ακόμα για την παρέμβασή μας στη Real Group του Ν. Χατζηνικολάου

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Η «Συνέλευση Εργαζομένων, Ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ», την Τετάρτη 31/05 πραγματοποίησε συγκέντρωση και παρέμβαση έξω από τον όμιλο Real Group του γνωστού και μη εξαιρετέου μεγαλοεκδότη, Νίκου Χατζηνικολάου. Η συνέλευση μας έπραξε το αυτονόητο της έμπρακτης αλληλεγγύης και της καταγγελίας των συνθηκών σύγχρονης γαλέρας που επικρατούν στα Μέσα του νεόκοπου μιντιάρχη.


Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ομίλου στην Κηφισίας μοιράζοντας εκατοντάδες κείμενα, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια σε όλη την περιοχή, ώστε να γίνoυν ευρέως γνωστές οι συνθήκες που επικρατούν στα μαγαζιά του, κατά τα άλλα, "άμεμπτου" παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ANT1. 

Την ίδια στιγμή που ο Ν. Χατζηνικολάου έσπευδε να αποχωρήσει με την ουρά στα σκέλια πριν καν τελειώσει την εκπομπή του, απέξω ήταν αβίαστη η ανταπόκριση των περαστικών που δήλωναν αυθόρμητα την συμπαράστασή τους σε εργαζόμενους και συγκεντρωμένους. Παρ'ότι η αστυνομία, που κλήθηκε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εκδότη, αλλά και τα υπόλοιπα τσιράκια του Χατζηνικολάου εμπόδισαν την είσοδό μας στο κτίριο και το μοίρασμα του κειμένου της συνέλευσης στους εργαζόμενους, η επαφή και η αλληλεγγύη μεταξύ συγκεντρωμένων και εργαζομένων επιτεύχθηκε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την δημοσιοποίηση του καλέσματος της παρέμβασης και λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή της, ο Ν. Χατζηνικολάου κατέβαλε σε μέρος των εργαζομένων ένα ελάχιστο των οφειλομένων (ένα μηνιάτικο). Κατόπιν, στην ραδιοφωνική εκπομπή του και ύστερα από σχετική ερώτηση ακροατή παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημοσίως και με έκδηλο εκνευρισμό, ότι έχει απλήρωτους εργαζόμενους. 


Η παρέμβαση, έχοντας στο επίκεντρό της ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αφεντικά του κλάδου, έλαβε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλη δημοσιότητα σε social media και sites. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως για δικούς τους λόγους φασιστικά μιντιακά παραμάγαζα αναδημοσίευσαν την δράση μας χρησιμοποιώντας υλικό που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως δεν θα αφήσουμε σπιθαμή χώρου σε φασίστες και λοιπούς υμνητές των ναζί να καπηλευτούν κινήσεις από την καρδιά του αυτοοργανωμένου χώρου και της εργατικής τάξης, της οποίας είναι εχθροί, έχοντας προσφέρει επανειλημμένα τις υπηρεσίες τους στο κεφάλαιο. Όσο και αν προσπαθούν διάφοροι εθνικιστές και πατριώτες για ίδια οφέλη να οικειοποιηθούν τις κινήσεις μας, τους ενημερώνουμε πως δεν ήμασταν, δεν είμαστε και δεν θα είμαστε στην ίδια πλευρά και πως θα παίρνουν τις απαντήσεις που τους πρέπουν με κάθε ευκαιρία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP