Νέα 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105,5 για την μη καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Με μια νέα 24ωρη απεργία, που έχει προκηρυχθεί για τις 6 Ιουνίου, και προσφυγή στο Σ.ΕΠ.Ε. οι εργαζόμενοι – όλων των ειδικοτήτων – στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 «απαντούν» στην τακτική και την πρακτική της διοίκησης της Left Media Ραδιοφωνική - Τηλεοπτική Α.Ε. (που ανήκει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) η οποία συνεχίζει να τους οφείλει μισθούς δύο μηνών.

Η κήρυξη της νέας απεργίας έρχεται ως συνέχεια της 48ωρης που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαΐου και της απόφασης της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων καθώς η διοίκηση αν και αρχικά δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή του μισθού του Απριλίου στις 9 Ιουνίου, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ανακοίνωσε ότι ο Απρίλιος θα πληρωθεί στις 15 Ιουνίου, ενώ ούτε και αυτό είναι βέβαιο, οδηγώντας έτσι τους εργαζόμενους σε οριακό σημείο...

Θα πρέπει φυσικά να θυμίσουμε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών είναι μια παγιωμένη κατάσταση Στο Κόκκινο 105,5 (και σε όλα τα περιφερειακά ραδιόφωνα που ελέγχει το κόμμα). Πλέον η διοίκηση (διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. είναι ο Κώστας Νικόλτσιος και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ο Μάκης Μηλάτος) απροκάλυπτα απαιτεί από τους εργαζόμενους να  βάλουν «πλάτη». Και αν και δεν λέει κουβέντα για το μέλλον του μέσου και τι σχεδιάζει η Κουμουνδούρου να κάνει με τα δικά της Μ.Μ.Ε., η ευθύνη της διαμορφούμενης κατάστασης (τεράστια χρέη κ.τ.λ.) πέφτει διαρκώς στους εργαζόμενους ενώ ουδέποτε αναμείχθηκαν ή ρωτήθηκαν από εκείνους, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέλεγε ως υπεύθυνους της επιχείρησης του, στον σχεδιασμό και το άνοιγμα των προηγούμενων ετών.

Στους εργαζόμενους λέγεται, εκ των διοικούντων, ότι θα πρέπει αυτήν την κατάσταση, που διαμορφώνεται σε βάρος τους, «να την συνηθίσουν», να μην κάνουν κινητοποιήσεις γιατί με τις απεργίες θα κλείσουν τον σταθμό, και ότι οι ίδιοι φταίνε για το «προϊόν» που φθίνει…

Η ανακοίνωση των σωματείων για την επικείμενη απεργία:

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

                                                                                                    Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ  αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους,  τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ», από τις 6 π.μ. της Τρίτης, 6 Ιουνίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017.

Η απεργία πραγματοποιείται για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών δύο μηνών στους συναδέλφους.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων προσέφυγαν και στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία όρισε τη διενέργεια εργατικής διαφοράς στις 20 Ιουνίου 2017.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP