ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εργαζομένων στο ΔΟΛ: ‘’ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ"

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Η πρόσκαιρη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Όμιλο επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ και με τις μεθοδεύσεις που επιτεύχθηκε, ως προϊόν: τακτισμών της διοίκησης, αλλά και πρόθυμων να «βάλουν πλάτη», ουδόλως μεταβάλλει το τοπίο στον Οργανισμό, που είναι κινούμενη άμμος, με διαρκώς αυξανόμενη & συσσωρευμένη την οργή –αγανάκτηση των απλήρωτων εργαζομένων στον Όμιλο.

Μια σπίθα αρκεί για την έκρηξη ανεξέλεγκτων καταστάσεων…

 Στο άκουσμα και μόνο της εξαγγελίας «στοχευμένων απεργιακών κινητοποιήσεων», η διοίκηση του ΔΟΛ, υποσχέθηκε, με επίσπευση κατά εννέα (9) ημερολογιακών ημερών, την εξόφληση οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων …μηνός Ιουλίου 2016, επί συνόλου τεσσάρων και πλέον μηνών έως σήμερα –μέσα Νοεμβρίου 2016.

Αναγκαία επιχειρηματική συνθήκη… η σιωπή των αμνών. 

Χωρίς καμία περαιτέρω αναφορά ή "δέσμευση" από τη διοίκηση του Ομίλου, σχετικά με την επαναφορά της μισθοδοσίας του Προσωπικού –αλλά και των αμειβομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών συνεργατών, σε καθεστώς κανονικότητας –νομιμότητας.

Γεγονός, που στη παρούσα συγκυρία, έχει πλέον ελάχιστη έως μηδενική αξία για τους απλήρωτους εργαζόμενους, ένεκα αλλεπάλληλων προγενέστερων αθετήσεων των υποσχέσεων της διοίκησης, που αποδειχτήκαν κάλπικες. 

Διά της διολισθήσεως, εξυπηρετούνται επιχειρηματικοί σχεδιασμοί- ζωτικός χρόνος –κατά την αντίληψη & πρακτική των οικονομικών manager-συμβούλων , για να δρομολογηθούν τα "τετελεσμένα".

Ως μία εκ των παραμέτρων του επιχειρηματικού σχεδιασμού, είναι και η …. «σιωπή των αμνών».

Χωρίς τους "πληβείους" του Οργανισμού – η τελευταία Γεν. Συνέλευση

Η από 10 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιηθείσα συνέλευση, που αποφασίστηκε η αναστολή των στοχευόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων(απόφαση προηγούμενης Γεν. Συνέλευσης του συνόλου του προσωπικού 09 Νοέμβριου 2016), έγινε χωρίς τη πρόσκληση – συμμετοχή των 2/3 των εργαζομένων του Ομίλου: διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών, οδηγών, κλητήρων κ.α , αποτελούμενη από συναδέλφους δημοσιογράφους εργαζόμενους κατά κύριο λόγο στις εφημερίδες "ΤΑ ΝΕΑ" & "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". 

Οι «οικείοι» της εργοδοσίας συνδικαλιστές Μ.ΓΚΑΝΑΣ(ΕΠΗΕΑ), Γ.ΜΥΛΩΝΑΣ(ΕΤΗΠΤΑ) κ.λ.π, προεξόφλησαν τη δική τους προθυμία και διάθεση να … «βάλουν πλάτη» στο μεγάλο αφεντικό, «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία», ως συναντίληψη και των απλήρωτων –απόντων, από την συνέλευση των συναδέλφων μας.

Οφθαλμοφανώς- για άλλη μία φορά –εξυπηρετούντες επιχειρηματικές σκοπιμότητες στις παρυφές :καταγγελιών απλήρωτων συναδέλφων μας κατά συγκεκριμένων «εκπροσώπων» στο ΔΟΛ –ομοτράπεζων των προαναφερθέντων συνδικαλιστών, περί – αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας στη προώθηση αιτήσεων –προσφυγών για ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΔΟΛ κ.λ.π.


Ερμαφρόδιτες ταυτίσεις… 

Στη συγκέντρωση των συναδέλφων δημοσιογράφων (ΤΑ ΝΕΑ- ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ) επιχειρήθηκε, από εργοδοτικής πλευράς και από συγκεκριμένους κύκλους, με δυσανάλογη βαρύτητα, που έφτασε να καθορίσει ως εκ του αντιθέτου «τι θέλουν να επιλέξουν» οι απλήρωτοι & καθημαγμένοι συνάδελφοι μας.

Μη έχοντας να ελπίσουν τίποτα, παρά μόνο τη διάθεση για φιλανθρωπία του αφεντικού με : παραδοξότητες & ερμαφρόδιτες ταυτίσεις για το μέλλον του ΜΑΓΑΖΙΟΥ… «ΤΟΥΣ»!!
Ασχέτως προθέσεων από τις τοποθετήσεις στη συνέλευση  μερικών συναδέλφων , η ευφορική ψευδαίσθηση του καναπέ, βόλευε –επί του παρόντος συνειδήσεις, μεταθέτοντας το πρόβλημα έστω και για λίγο.

«Άλλοι» δεν είχαν πρόβλημα … είχαν στοχεύσεις.

Και  μη βιαστεί  να πει κάποιος ότι στην εποχή αποδόμησης … «καμία δουλειά δεν είναι ντροπή».       
Παρά ταύτα, ίσως για πρώτη φορά με τέτοια ένταση, αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι/σες δημοσιογράφοι, που δεν ευαγγελίστηκαν τα κηρύγματα ενός «σωτηριολογικού μεσσιανισμού» και απαίτησαν συλλογική δράση & αντίσταση με όλα τα μέσα & με όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο σήμερα –τώρα.

Ήδη είναι αργά …

Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΔΟΛ –παρά τους ευσεβείς πόθους – δεν κάμπτεται

Την 11η  Νοέμβριου 2016, εκδικάστηκε νέα προσφυγή (δεύτερη)- ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΔΟΛ, από άλλους 17 διοικητικούς υπαλλήλους & 5 δημοσιογράφους, ανεβάζοντας το ποσοστό των προσφευγόντων επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων στο ΔΟΛ, στο 20%- περίπου, με διαρκώς νέες αιτήσεις προσφυγών συναδέλφων, να καταφθάνουν στις Νομικές Υπηρεσίες των συνδικαλιστικών Ενώσεων.

Υ.Γ. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, επιχείρησαν όπως ήταν αναμενόμενο,  να εκμεταλλευτούν ποικιλοτρόπως πλην όμως ανεπιτυχώς, στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  την πρόσκαιρή «αναστολή των στοχευόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων».

terra incognita;

Το έργο του θιάσου είναι χιλιοπαιγμένο : με τον ίδιο επιμερισμό ρόλων πρωταγωνιστών και κομπάρσων.

Το τοπίο δεν είναι «terra incognita”.Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στα γεγονότα που μεσολάβησαν και σε εκείνα που επακολούθησαν αναφορικά και ενδεικτικά: στο ALTER- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ –ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ …. MEGA κ.λ.π.
Αμείλικτα τα δεδομένα … προοιωνίζουν το τι θα επακολουθήσει την επόμενη μέρα.  
                 
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι πιστώτριες τράπεζες δεν φαίνεται –για πολλούς και διαφόρους λόγους – μέχρι σήμερα διατεθειμένες να απομειώσουν(κούρεμα χρέους ), έστω και μέρος από τον υπέρογκο επιχειρηματικό δανεισμό του Οργανισμού, επιλεκτικά (θα αποτελέσει ύψιστη πρόκληση), ιδιαιτέρα όταν έχουν ένα ελεγχόμενο και από τη δικαιοσύνη, τραπεζικό δανεισμό προς τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ, που ανέρχεται συνολικά στα 900.000.000,00 ευρώ, αλλά και των άλλων επιχειρήσεων της οικονομίας  ανά κλάδο, με χιλιάδες "λουκέτα".

Υ.Γ: Με το "αίμα" των πολιτών – στην κυριολεξία, συντηρήθηκε με τις ανακεφαλαιοποιήσεις, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, πριν εκχωρηθεί σε ξένα funs.

Ύστερα μάλιστα και από τα πρόσφατα στοιχεία, που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας από την ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  της Βουλής.

Σημεία και τέρατα (ένα τεράστιο πλέγμα διαπλοκής), για το πώς και με ποιες εγγυήσεις, χορηγούνταν τα δάνεια στα ΜΜΕ, οι επιμηκύνσεις και οι αναχρηματοδοτήσεις τους χωρίς καν τη προσκόμιση παραστατικών για την εκπλήρωση των σκοπών του δανεισμού.

Όπως προκύπτει, οι ίδιες οι τράπεζες, που χορηγούσαν τα δάνεια στις εκθέσεις τους είχαν υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα και ο ακάλυπτος κίνδυνος για το ΔΟΛ ανέρχονταν στο 70%...  
Ο νέος «επενδυτής» που έπρεπε –σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΔΟΛ –να βρεθεί μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2016 ακόμη αναζητείται.

Απαξίωση του δημοσιογραφικού "προϊόντος" πρώτιστα από την Κοινωνία

Μέσα από τον κανιβαλισμό των εργασιακών σχέσεων(ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών , διώξεις συνδικαλιστών κ.λ.π), με ταυτόχρονη αισχρή "προπαγάνδα" κατασυκοφάντησης αγώνων –αγωνιστών στη λογική ότι ακόμα και εάν δεν υπήρχαν τα "μνημόνια"…. έπρεπε να τα εφεύρουμε, στη καταστρατήγηση και των στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ από 208.000 φύλλα πανελλαδικώς προ κρίσης κατρακύλησε στα 55.000 φύλλα .

Υ.Γ (από 1/1/2017 βάση νόμου, θα υπάρξει ηλεκτρονική μέτρηση –bar code).


Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εργαζομένων στο ΔΟΛ 
 

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP