Χρυσό Κουφέτο: themag.gr, 50€ το μήνα για 15.000 κλικς

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016


ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ και ρεπόρτερ για ηλεκτρονικό περιοδικό, ζητούνται άτομα για εργασία, άτομα με γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, εμπειρία στον χώρο της δημοσιογραφίας και γνώση προώθησης μέσω social media, στήλες περοδικού: μόδα lifestyle τεχνολογία διατροφή fitness και γυμναστική κοινωνικά θέματα, αποστέλλετε βιογραφικό στο info@themag.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας, τιμή 200€, συζητήσιμη, 13:00-17:00 

 Αυτή είναι η αγγελία που δημοσιεύει στη «Χρυσή Ευκαιρία» η ιστοσελίδα themag.gr και καλεί συναδέλφους μας να στείλουν το βιογραφικό τους μπας και καταφέρουν να το... εμπλουτίσουν. 
 Στην αγγελία αναφέρεται πως το αφεντικό κοστολογεί στα 200€ τη δουλειά που θα του προσφέρει ένας συνάδελφος, προφανώς γράφοντας στα παλαιότερα των χιπστεροτρέντυ υποδημάτων του το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα σάιτ πρέπει να πληρώνονται με βάση τις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας (όπως έχουμε πολλάκις ενημερώσει τους συναδέλφους σε διάφορα σάιτς μέσω των παρεμβάσεών μας) και όχι με βάση το τι θεωρεί ο ιδίος «πρέπον».

 Από την άλλη βέβαια, τα ματάκια μας έχουν δει πολλές απαράδεκτες εργοδοτικές συμπεριφορές (από εργασία με 0 ευρώ μέχρι εργασία με 2,5 ευρώ την ώρα με μπλοκάκι) όλα αυτά τα χρόνια, που πλέον τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση και μία ακόμα αγγελία σαν αυτή του themag.gr θα περνούσε στα ψιλά. Αμ δε! 

 Στο themag.gr έχουμε μία ακόμα εργοδοτική καινοτομία. Ο μισθός του συντάκτη του σάιτ θα καθορίζεται τελικά από τα πόσα κλικς θα κάνουν το μήνα τα θέματά του και όχι από το πόσες ώρες θα στραβώνεται μπροστά στον υπολογιστή. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αφεντικό του εν λόγω σάιτ κοστολογεί ένα μήνα δουλειάς με 50€ σε περίπτωση που ο συντάκτης πιάσει συνολικά το όριο των 15.000 κλικς για όλα τα θέματα που θα ανεβάσει εντός 30 ημερών. Έτσι, αν υποθέσουμε πως ένας συντάκτης δουλέψει 20 μέρες επί 8 ώρες τη μέρα και καταφέρει και πιάσει συνολικά 15.001 κλικς για όλα τα θέματα που θα δημοσιεύεσει, θα ανταμειφθεί με 50 ευρώ, δηλαδή με 0,31 ευρώ την ώρα! Λίγοτερο δηλαδή και από ό,τι κοστίζει ένα κρουασάν σε προσφορά.Τέλος, και πέρα από την πλάκα, όσοι συνάδελφοι αναγκαστούμε να πηγαίνουμε σε συνεντεύξεις που θα ακούμε τέτοια αλλοπρόσαλλα και μειωτικά για την αξιοπρέπειά μας πράγματα, οφείλουμε πάντα να απαντάμε με σθένος, ειρωνεία και κανά βρισίδι. Ούτε να συναινούμε σε λογικές του τύπου «άμα δεν το κάνω εγώ, θα το κάνει τζάμπα κάποιος άλλος» ούτε να υποκύπτουμε σε εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «υπάρχουν τόσοι άνεργοι που θα πάρουν τη θέση μου» ούτε να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Απεναντίας, να δημοσιοποιούμε και να καταγγέλουμε όσους θέλουν να χτίσουν χρήμα και καριέρα στην πλάτη μας και να θυμόμαστε πάντα ότι τα αφεντικά μας έχουν ανάγκη και όχι το αντίστροφο.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP