«Να δώσουμε τέλος στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας στην κλινική ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ»

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016


Καταγγελία της "Συνέλευσης αλληλεγγύης στους απλήρωτους και απολυμένους των γειτονιών μας":

Μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων, στις 25/11/2015 οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» ζήτησαν τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία στο Υπουργείο Εργασίας ελπίζοντας να δικαιωθούν. Η τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του γ.γ. του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη. Έχουν περάσει από τότε,  2 μήνες και όλες οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ της εργοδοσίας,  αποδείχθηκαν φενάκη. Γιά άλλη μία φορά  οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν  την ασυδοσία των αφεντικών.

Η δέσμευση της εργοδοσίας στην τριμερή συνάντηση για κατάθεση  ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ και ΑΚΡΙΒΟΥΣ  προγράμματος αποπληρωμής των δεδουλευμένων  εντός  τριμήνου, αποδείχτηκε  ένα πρόχειρο και γενικόλογο υπόμνημα, το οποίο  επιβεβαιώνει  τα ποσά που χρωστάει η κλινική σε κάθε εργαζόμενο. Συνολικά, το ποσό ανέρχεται στα τρία (3) εκατομμύρια ευρώ. Πουθενά όμως δεν αναφέρει καμία δέσμευση γιά την αποπληρωμή των εργαζομένων. Ο  εμπαιγμός και η κοροϊδία προς τους εργαζόμενους συνεχίζεται και με την κατάθεση του οικονομικού ισολογισμού της κλινικής του 2014, ο οποίος στηρίζεται σε νόμο-κώδικα του 2190/1920, πρόσφατος και εκσυγχρονισμένος!!!


Μάλιστα, η εργοδοσία  ζητά, μέσω του πρόχειρου υπομνήματος, τη βοήθεια του γ.γ. του Υπ. Εργασίας, γιά άσκηση πίεσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στα άλλα ταμεία, προς άμεση καταβολή των οφειλών τους, ενώ η ίδια η κλινική εμπλέκεται σε σκάνδαλο στο Ε.Τ.ΑΑ. Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση του γ.γ Ανδρέα Νεφελούδη στην « Εφ.Συν.»  στις 29/12/2015, η επιχείρηση συνολικά είναι ΕΚΝΟΜΗ  και θα κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Προς το παρόν, βέβαια, το μόνο που κάνει το υπουργείο είναι να  «ποιεί την νήσσαν»  και, επίσης, με το ήθος της «πρώτη φορά αριστερής διακυβέρνησης» προσπαθεί μέσα από παρασκηνιακές παραινέσεις να πείσει τους απλήρωτους  εργαζόμενους να συναντηθούν χωρίς τους «φωνακλάδες» αλληλέγγυους και το κλαδικό σωματείο.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η τρομοκρατία μέσα και έξω από την κλινική καλά κρατεί. Όποιος-α εργαζόμενος-η αντιδρά δέχεται απειλές απόλυσης, δυσμενούς μετακίνησης,  απομόνωσης προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση των υπολοίπων. Ταυτόχρονα, η κλινική συνεχίζει να λειτουργεί ως πλυντήριο εργαζομένων μέσα από τη συνεχή ανακύκλωση των συναδέλφων: «οικειοθελείς αποχωρήσεις» και παραιτήσεις συναδέλφων, πρόσληψη νέων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απλήρωτοι εργαζόμενοι στο σύνολο της κλινικής.

Επιπλέον, όταν οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Α.Τ. Παγκρατίου, 300μ από την κλινική, την εργοδοσία για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων (το οποίο και αποτελεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα), τα αστυνομικά όργανα υπό τις διαταγές του αξιωματικού Ζούζουλα δεν προχώρησαν στην προσαγωγή της διευθ.συμβούλου Άννας Τσαρουχά με την απίστευτη δικαιολογία ότι «δεν γνωρίζουν ποια είναι» και ότι «δεν βρέθηκε κάποιος να την υποδείξει»!!! Σε δεύτερη καταγγελία των εργαζομένων, το ΑΤ Παγκρατίου επικαλέστηκε δήθεν έγγραφα που τους έχουν στείλει οι δικηγόροι της κλινικής τα οποία τους «δένουν τα χέρια» και να «μην τολμήσουν να παρενοχλήσουν τη κα Τσαρουχά». Αλήθεια τι είδους έγγραφα δεσμεύουν την εκτέλεση αυτόφωρης ποινικής διαδικασίας σε βάρος εργοδότη μετά από καταγγελία εργαζομένων; Έχετε ακούσει ποτέ να συμβαίνει το αντίστροφο; Άραγε τι πολιτικές πλάτες μπορεί να έχει μια EKNOMH επιχείρηση και να παραμένει υπεράνω του νόμου;

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της κλινικής «Νέο Αθήναιον» να αντισταθούν έμπρακτα στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας και στη κοροϊδία εργοδοσίας και υπουργείου.
Να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των παραιτήσεων λόγω απογοήτευσης και απληρωσιάς. Να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων που διεκδικούν σπάζοντας τον φόβο και τη μοιρολατρία.

Να μη νομιμοποιήσουμε καμιά μεθόδευση της εργοδοσίας και όποιων παρατρεχάμενών της για περαιτέρω πίστωση χρόνου και για «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι».

Να σταματήσουμε την στάση αναμονής που καλλιεργεί η εργοδοσία για επίλυση του προβλήματος μέσω του άρθρου 106 περί πτώχευσης. 

Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της κλινικής  και στους συναδέλφους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.


Συνέλευση αλληλεγγύης στους απλήρωτους και απολυμένους των γειτονιών μας

(Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 18.00 στην κατάληψη Ανάληψης, Βύρωνας)

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP