Εκδήλωση-Συζήτηση για τους "Απεργούς των Πανεπιστημίων που Διώκονται", Νομική, 18:30

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης των μνημονίων, η ποινικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και η συλλογική μας απάντηση» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9/10 και ώρα 18.30, στο Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου (1ος όροφος)  στη Νομική (Κτίριο Σόλωνος) από τη Συνέλευση Ταξικής Αλληλεγγύης στους Απεργούς των Πανεπιστημίων που Διώκονται. Η εκδήλωση αφορά τα 14 μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις απεργίες του 2013.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Καλέσματα της Συνέλευσης Ταξικής Αλληλεγγύης στους Απεργούς των Πανεπιστημίων που Διώκονται.


Έχουν περάσει ακριβώς 2 χρόνια από τότε που ξέσπασε η απεργία των εργαζόμενων στις διοικητικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις πολλών εκατοντάδων εργαζόμενων. Μια απεργία που πήρε πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά ως προς τη διάρκεια και τη μαχητικότητα, ως προς τις μορφές και το περιεχόμενο του αγώνα.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου έγινε γνωστή η δίωξη 14 εργαζομένων στα Πανεπιστήμια. Οι απεργοί κατηγορούνται «ως υπαίτιοι του ότι με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο ΠΡΟΚΑΤ)
12 Οκτωβρίου, 12.00 το μεσημέρι
Η ποινικοποίηση των απεργιών και, ευρύτερα, των ταξικών και κοινωνικών αγώνων και η απόπειρα τρομοκράτησης και πειθάρχησης των αγωνιζόμενων από την πλευρά του κράτους θα ενταθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Τα μέτρα αυτά αποτελούν αναπόσπαστη πλευρά της συνεχιζόμενης επίθεσης του κεφαλαίου, που οξύνεται σήμερα με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, για την απαξίωση της εργασιακής δύναμης και της ζωής μας.
Απέναντι στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε και με αφορμή τη συγκεκριμένη δίωξη καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
«Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης των μνημονίων, η ποινικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και η συλλογική μας απάντηση»
Παρασκευή 9/10, ώρα 18.30, Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου, 1ος όροφος, Νομική (Κτίριο Σόλωνος)
Συνέλευση Ταξικής Αλληλεγγύης στους Απεργούς των Πανεπιστημίων που Διώκονται:
Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων Μηχανικών
Πρωτοβουλία Απεργών ΕΚΠΑ
Συνέλευση Αδιαμεσολάβητου Αγώνα Γεωπονικού

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP