ΕΠΠΕΑ: Ξεκινά σήμερα η 24ωρη απεργία στα Πρακτορεία Τύπου

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σε απεργία προχωρά η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ) από τις 5 σήμερα το απόγευμα μέχρι της 5 το απόγευμα της αυριανής μέρας με αιτήματα την υπογραφή νέας ΣΣΕ, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην εταιρεία "Ίρις", την επιστροφή των δεδουλευμένων στην εταιρεία "Ευρώπη" και την εκπλήρωση των εργοδοτικών υποχρεώσεων στο Ταμείο Αλληλοβόηθειας. 
Η νικηφόρα κατάληξη του αγώνα των συναδέλφων μας περνά μέσα από τη στήριξη της απεργίας με όσο το δυνατόν μαζικότερη περιφρούρηση από τις 10 σήμερα το βράδυ στην κεντρική πύλη της "Ίριδας". Η ματαίωση της κυκλοφορίας των αυριανών εφημερίδων θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα στην κερδοφορία των μιντιακών αφεντικών και ένα καλό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του Σωματείου. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΠΕΑ αναφέρει:

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στα ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΡΑ!!!

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/09, ώρα 17:00 έως ΠΕΜΠΤΗ 01/10, ώρα 17:00
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ώρα 22:00 στην κεντρική πύλη της Ίριδας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία έδωσαν ηχηρή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην τελευταία Γενική Συνέλευση, στην προκλητική προσπάθεια που έγινε από τους εργοδότες στα πρακτορεία να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει λόγος για κινητοποίηση. Έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν και να απειλούν ακόμα και μέλος του Δ.Σ. ,να συκοφαντούν για δήθεν μεροληψία του Δ.Σ. υπέρ της μιας ή της άλλης εταιρείας. Το Δ.Σ. έχει εκλεγεί από τους εργαζόμενους και των δύο πρακτορείων για να εκπροσωπεί αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό δεν αρέσει στις εταιρείες, γι’ αυτό και προσπαθούν να περάσουν τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας από την Τετάρτη 30/09 ώρα 17:00 έως Πέμπτη 01/10 ώρα 17:00.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
  • Την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ίρις».
  • Την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
  • Την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν απειλές και εκβιασμούς. Να κλείσουν τα αυτιά τους στα τσιράκια των εργοδοτών που θα ξαμοληθούν για να μας πείσουν ότι ο αγώνας μας δεν έχει αντικείμενο.
Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά είναι μονόδρομος για την απόκρουση των επιλογών της εργοδοσίας. Επιλογές που «πατάνε» πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων, «μνημονιακών» ή μη, που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου. Μπροστά μας είναι η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 3ου Μνημονίου που μας φέρνει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, παρά την προσπάθεια που γίνεται να μας πείσουν για το αντίθετο. Εμείς κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού μπροστά στην κεντρική πύλη της «Ίριδας» την Τετάρτη 30/09 στις 10:00 το βράδυ. Έχουμε την συμπαράσταση του Κλάδου και του ταξικού κινήματος. Δεν πρέπει να λείπει κανείς.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP