Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες/μετανάστες του Πεδίου του Άρεως

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Κατά την τελευταία εβδομάδα, εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες έχουν βρει «καταφύγιο» στο Πεδίον του Άρεως. Μοναδικό τους στήριγμα -απέναντι στον οχετό των κανιβαλικών Μέσων Ενημέρωσης- αποτελούν άνθρωποι από συλλογικότητες, συνελεύσεις και στέκια, οι οποίοι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία κατάφεραν να στήσουν ένα δίκτυο για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως οι περίπου 46 οικογένειες, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, «χρειάζονται όλη την αλληλεγγύη μας, απέναντι στην μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του στρατιωτικοποιημένου οργανισμού της FRONTEX που έχει αναλάβει την εποπτεία της "φύλαξης" των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης». Η Πρωτοβουλία απευθύνει κάλεσμα «για τη συμμετοχή ανθρώπων από κάθε γειτονιά της Αθήνας» καθώς και «για τη στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αυτοοργανωμένες δομές υγείας». 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πηγαίνουν τα αγαθά στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια) και στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος (Νέα Φιλαδέλφεια).

Η λίστα με τα αναγκαία τροποποιείται κάθε ημέρα. Γι' αυτό και θα ήταν καλό, προτού προβούν σε κάποια ενέργεια, οι ενδιαφερόμενοι να συνεισφέρουν -είτε προσφέροντας αγαθά είτε με την παρουσία τους- να ενημερώνονται από τις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί. Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα, 27/7) στις 19:00 ανοιχτή συνέλευση στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13).
*Για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προτείνονται τα hashtags #pedion_areos και #refugeesGr.


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP