Καταγγελία μέλους της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για "κατέβασμα" βίντεο από τον Ανδρέα Κουρή του MAD και των Metropolis

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Αναδημοσιεύουμε από το Epoca Libera (βίντεο)

"Ένα "σεβαστό" αφεντικό που δεν πληρώνει τους εργάτες του και παρόλα αυτά κανονίζει και μπίζνες ακόμα με υποψηφίους δημάρχους Αθηνών.

Που αν και δεν είχα την ατυχία να γνωρίσω αυτό το αφεντικό, μου έκανε επίθεση με απάτη στο λογαριασμό μου youtube, και μου έριξε το βίντεο που ακούγονταν να διαμαρτύρονται οι πρώην εργαζόμενοι του, που τους οφείλει δεδουλευμένα.

Για να φιμώσει την φωνή τους και την δική μου.

Το βίντεο αυτό, που τράβηξα έξω από τον χώρο που γινόταν ελληνικός τελικός για την Eurovision 2014, κατέβηκε πριν λίγες μέρες από το youtube ύστερα από ψευδή αναφορά (την έχω φυλάξει) που έκανε κάποια κυρία για λογαριασμό του μουσικού καναλιού MAD. Στην ψευδή και αυθαίρετη αναφορά της, έγραψε ότι τo βίντεο αυτό αποτελεί εκπομπή του καναλιού MAD, οπότε ζήτησε και πέτυχε να κατέβει από το youtube και επιπλέον να μειωθεί η λειτουργικότητα του καναλιού μου. Αυτό βέβαια δεν ισχύει, είναι ένα βίντεο που έχω τραβήξει εγώ σε δημόσιο χώρο και αποτελεί 100% πνευματική μου ιδιοκτησία. Γιατί όμως δέχτηκε επίθεση το βίντεο και το κανάλι μου από μια άγνωστη σε εμένα επιχείρηση και μάλιστα ενώ δεν γινόταν καμιά αναφορά για την επιχείρηση αυτή στο αρχικό βίντεο; Ο λόγος είναι επειδή σε αυτό το βίντεο ακούγονται οι πρώην εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis να διαμαρτύρονται ότι είναι απλήρωτοι πάνω από δυο χρόνια από τον εργοδότη που τυχαίνει να είναι ο ίδιος με τον εργοδότη του μουσικού καναλιού MAD.


Ο εργοδότης αυτός χρωστά πάνω από δυο χρόνια τους μισθούς τελευταίων μηνών και τις αποζημιώσεις στο προσωπικό που απέλυσε όταν έκλεισε τα γνωστά θρυλικά καταστήματα Metropolis, και ενώ έχει βγει καταδικαστική γι αυτόν απόφαση η ελληνική δικαιοσύνη του παρέχει ασυλία αφού οι δίκες και οι εφέσεις κάνουν συνήθως πάνω από τρία χρόνια για να τελεσιδικήσουν. Δεν θα μπορούσε αυτό να συμβεί ποτέ σε μια χώρα για παράδειγμα στην Ολλανδία όπου οι εργαζόμενοι θα είχαν πληρωθεί το πολύ σε δυο μήνες και αν το αφεντικό αρνούνταν, θα γινόταν κατάσχεση προσωπικής του περιουσίας.

Εδώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και το αφεντικό έχει αρκετό χρόνο να κάνει την ζωή του, αλλά και να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, όπως επίσης έχει τις ανοιχτές πόρτες για να κάνει τις μπίζνες του. Και εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι να είναι στο παρακαλετό.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα ως προς το γεγονός που είδα τότε αλλά και ως προς το κατέβασμα του βίντεο:

1. Πώς είναι δυνατόν να κινητοποιείται μια τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη για μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που αιτούνται τα δίκαια αιτήματα τους (υπάρχει καταδικαστική απόφαση). Υπάρχουν άραγε άκρες του εργοδότη και στην αστυνομία;

2. Η κυρία που κατέβασε με ψευδή αναφορά το βίντεο και δρα ως εκπρόσωπος του MAD, αποδείχτηκε από τα email ότι έχει σχέση άμεση με την Google Ελλάς, αφού διεκπεραίωσε τις εντολές της σε λίγα λεπτά, ενώ εγώ που είμαι ο νόμιμος κάτοχος του βίντεο που είχε δεχτεί την επίθεσή της, χρειάστηκε να περιμένω τρεις μέρες για μια απάντηση.

Εδώ βέβαια κατάλαβα και το ότι κάποιος που έχει κάποια ισχύ ή γνωριμίες, μπορεί όποια ώρα θέλει να επιτεθεί στην εργασία σου στο youtube και εσύ που δεν έχεις ισχύ, άντε τρέχα γύρευε. Το Youtube με αυτό τον τρόπο προστατεύει τα μεγάλα συμφέροντα απέναντι στον απλό χρήστη, που στην πρώτη ευκαιρία εύκολα καταπατά και προσβάλλει.

Δεν ξεχνάω εξάλλου ποτέ το πρόσφατο πρόσωπο της Google Ελλάς: Την ίδια στιγμή που άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα ή καταγωγή, που δεν είχαν φταίξει σε τίποτα, χτυπιούνταν με σιδηρολοστους και κομμένα μπουκάλια στους δρόμους της Αθήνας από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής, το Front Page του youtube Ελλάς είχε καθημερινά σε πρώτη μόστρα τα βίντεο προπαγάνδας της Χρυσής Αυγής. (υπάρχουν αποθηκευμένα τα print screen). Αυτοί της Google Ελλάς που δήθεν κόπτονται υπέρ της ελευθερίας του λόγου είχαν καθημερινά πρώτη σελίδα και διαφήμιζαν, αυτούς που είναι κατά της ελευθερίας του λόγου, αυτούς που διασπείρουν το μίσος και τις διακρίσεις.

Το βίντεο λοιπόν αυτό ξανά-ανέβασα σήμερα εδώ, σε συμπληρωματικό του καναλιού μου, γιατί φοβάμαι την κακοβουλία αυτής της κυρίας που δρα για λογαριασμό του μουσικού καναλιού MAD, με την ισχύ να λύνει και να δένει αυθαίρετα στο youtube. Φοβάμαι ότι μπορεί όταν κάνει διάλειμμα από το να φωτογραφίζεται για τα κοσμικά των περιοδικών, ότι υπάρχει η περίπτωση να ξανα-επιτεθεί στην εργασία μου.

Εξάλλου έχει πετύχει και φιμώσει αρκετές φορές την φωνή των απολυμένων του Μετροπολις που δίκαια διαμαρτύρονται, κατεβάζοντας τους επίσης αυθαίρετα κακόβουλα και με χαιρεκακία τα βίντεο τους από το youtube.

Το βίντεο θα υπάρχει εδώ, πρώτον επειδή είναι εργασία μου και χαίρομαι που έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από το κοινό όταν πρωτο-βγήκε, αλλά και σε πείσμα όλων όσων νομίζουν ότι μπορούν να κάμψουν το ηθικό των αγωνιζομένων.
------

Ακολουθεί το βίντεο και η περιγραφή του γεγονότος που υπήρχε πριν το ρίξουν:

Video: http://www.youtube.com/watch?v=cU1varT9g6I"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP