Εργατικά νέα και άλλες ειδήσεις από το μέτωπο του ταξικού πολέμου

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Στον απόηχο της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου και της απαγόρευσης των πορειών και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, μικροί και μεγάλοι αγώνες λαμβάνουν χώρα ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα:

Αθήνα

Παρέμβαση στο τηλεφωνικό κέντρο της Pizza Fan

Την Τετάρτη 2 Απριλίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου στην έδρα της Pizza Fan στο Χαλάνδρι εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που βιώνουν οι συνάδελφοι μας στο τηλεφωνικό κέντρο της εν λόγω εταιρείας. Στο συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο η κατάσταση των συνθηκών εργασίας είναι παρόμοια με αυτή που επικρατεί σε κάθε call center. Η εντατικοποίηση, η συνεχής πίεση για την επίτευξη στόχων, και η αξιολόγηση από τους ανωτέρους μας είναι δεδομένα που πρέπει να «σπάσουμε» σε κάθε παρόμοια επιχείρηση. Η αντίδραση των συναδέλφων στην παρέμβαση μας ήταν αρκετά θετική και η επαφή μαζί τους έδειξε πως μόνο με ουσιαστική επικοινωνία και διάθεση συμμετοχής μπορούμε να διαμορφώσουμε πραγματικές αντιστάσεις στα τηλεφωνικά κάτεργα.
http://proledialers.espivblogs.net/2014/04/03/παρέμβαση-στο-τηλεφωνικό-κέντρο-της-pizza-fan/

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι του Παπασωτηρίου – Παράνομη και άκυρη η εκ περιτροπής εργασία που τους επιβλήθηκε
Η δικαίωση των τεσσάρων συναδέλφων της εταιρείας Παπασωτηρίου που αντιστάθηκαν στην εργοδοτική ασυδοσία και στην παράνομη επιβολή σε βάρος τους εκ περιτροπής εργασίας δείχνει για μία ακόμη φορά πως οι αγώνες, η αντίσταση, η συλλογικότητα, η αξιοπρέπεια δεν είναι ξοφλημένες έννοιες για ρομαντικούς Δον Κιχώτες αλλά το μοναδικό πραγματικό όπλο που μπορεί να φέρει νίκες και να βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων.
http://bookworker.wordpress.com/2014/03/31/δικαιωθηκαν-οι-εργαζομενοι-του-παπασ/ 

Συνεχίζεται ο αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα


Άγρια επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, σημειώθηκε την Τετάρτη 26/3. Αποτέλεσμα, τέσσερις από αυτές να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό με τραυματισμούς. Ωστόσο, η μαχητικότητά τους δεν κάμπτεται ούτε από τη βία αλλά ούτε  από τον  εμπαιγμό, και παραμένουν πιστές στο ραντεβού τους κάθε μέρα έξω από το υπουργείο.
http://omniasuntcommunia.espivblogs.net/2014/03/29/5047/ 

Νέο κείμενο από την εργοδοσία του Σαλαντίν
Ο οι εργοδότες του Σαλαντίν στοχοποιούν και πάλι τους απολυμένους συναδέλφους και τα λληλέγγυα σωματεία. Όπως αναφέρουν: "Από τις 19 Ιανουαρίου βρίσκονται έξω από το μαγαζί αναρχικά σωματεία τα οποία έχουν αναρτήσει πανό, φωνάζουν συνθήματα, μπαίνουν στο μαγαζί, απειλούν με ύφος ΄Τι θα μας κάνεις΄ και μοιράζουν φυλλάδια, έχουν γεμίσει αφίσες τον Κεραμεικό, τα Εξάρχεια, το Κουκάκι, έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με τις ανακοινώσεις τους, με αποτέλεσμα την δυσφήμηση του μαγαζιού και τη δημιουργία εκφοβισμού με μοναδικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη η οποία όμως προϋποθέτει αποδοχή παράλογων οικονομικών αξιώσεων.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1520544

Γιάννενα

2η παρέμβαση εξω από τα cafe brouno
Στις 19/3 οι εργοδότες της εν λόγω επιχείρησης κάλεσαν εργαζόμενο διανομέα, μέλος του πρωτοβάθμειου σωματείου Σ.Β.Ε.Δ.Ι., να υπογράψει την απόλυσή του. (...) Ο συνάδελφός μας εργάζεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση από τον Σεπτέμβριο του 2013, με τον εξοπλισμό (μηχανάκι, αδιάβροχα, γάντια, κράνος, μπότες κτλ) και τα έξοδα κίνησης (βενζίνη) να επιβαρύνουν τον ίδιο. Αφορμές για τριβές και εντάσεις από πλευράς εργοδοσίας δεν άργησαν να βρεθούν. Η απαίτηση να κάνει περισσότερες δουλειές, απ'ότι του αναλογούσαν αποτέλεσε την αρχή. Εξάλλου ο διανομέας είναι το “παιδί”, το παιδί για όλες τις δουλειές. Είναι λογικό για τα αφεντικά ο εργαζόμενος να γίνεται “λάστιχο” και “ελβετικός πολυσουγιάς” όπως και το ωραριό του άλλωστε αλλά και η μισθοδοσία του.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1520518 

Λάρισα

Χρυσή Αυγή, η λύση για τ' αφεντικά 
Στη  Λάρισα, διευθυντής και μέτοχος  αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ απείλησε  ότι θα φέρει τη Χρυσή Αυγή,όταν εργαζόμενοι της επιχείρησης  παραβρέθηκαν στα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης σε συναδέλφισσά τους, που διεκδικεί δεδουλευμένα προηγούμενων ετών.Σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου, ο συγκεκριμένος διευθυντής, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της επιχείρησης στη δίκη, με τη λήξη της διαδικασίας, κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν βγει από το χώρο των δικαστηρίων, άρχισε να τους απειλεί ότι «θα τους κανονίσει», επικαλούμενος τη Χρυσή Αυγή.Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο, αναφέρει ότι πριν 2 χρόνια ο συγκεκριμένος διευθυντής είχε απειλήσει και πάλι εργαζομένους, κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης έξω από κατάστημα της αλυσίδας,  ότι θα φέρει την  Χρυσή Αυγή.
http://omniasuntcommunia.espivblogs.net/2014/03/29/5047/ 

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP