Το αίσχος των κοινωφελών προγραμμάτων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την αφίσα των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ. Περισσότερα στο site των εργαζομένωνΣτα πλαίσια της “κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό” χιλιάδες άνεργοι/ες νοικιάστηκαν μέσω ΜΚΟ σε μουσεία και κάλυψαν για 7 μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους, εργαζόμενοι για πάνω από 4 μήνες απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ενώ στην πλειοψηφία τους ακόμα περιμένουν να πληρωθούν την 2η από τις 3 δόσεις (60% των δεδουλευμένων). 
Το ΝΠΙΔ “Ίδρυμα Ελληνισμού” του καθηγητή Ανδρέα Αθηναίου ενοικίασε “ωφελούμενους” για έναν ως τρεις μήνες στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, που παραμένουν τελείως απλήρωτοι και ανασφάλιστοι μετά τη λήξη της “απασχόλησης” τους στις 31/12/13. 
Ο συγκεκριμένος εργοδότης δεν αρκέστηκε όπως οι υπόλοιποι στην “αφιλοκερδή” εμπλοκή στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά έβαλε τους “ωφελούμενους” να υπογράψουν όρο στη σύμβαση ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν στον Τύπο οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συγκεκριμένη σύμβαση, εκβιάζοντας τους να μη μιλήσουν για τους άθλιους όρους εργασίας τους. 

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΑΝΕΡΓΩΝ 

Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στη κοινωφελή εργασία 
και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ 

Υ.Γ. Για τα κοινωφελή προγράμματα του πολιτισμού -που δείχνουν τον δρόμο για το τι θα εφαρμοστεί στους δεκάδες χιλιάδες «ωφελούμενους» που ξεκίνησαν να εργάζονται στα 5μηνα προγράμματα στο δημόσιο τομέα- έχει γραφτεί από τη συνέλευση μας και το κείμενο «Η απλήρωτη σιωπηλή γαλήνη της εργασίας στα κοινωφελή του πολιτισμού».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP