Εκκένωση της ΕΡΤ με ΜΑΤ τα ξημερώματα - Συγκέντρωση στις 16.00 έξω από το Ραδιομέγαρο- Συνεχής ενημέρωση

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013


EDIT 18:25 Τουλάχιστον 6.000 είναι οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων. Έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και ο κόσμος συνεχίζει να αυξάνεται.

EDIT 18:00 Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν οι συνάδελφοι της ΕΡΑ Ορεστιάδας. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι:


Η φωνή της ΕΡα Ν. Ορεστιάδας δεν έχει σιγήσει. Για να παραμείνει ζωντανή χρειάζεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη όλων.

Η ΕΡα Ν. Ορεστιάδας είναι ανοιχτή και χρειάζεται κάθε στιγμή της ημέρας την παρουσία σας.

Η παρουσία όλων είναι εξαιρετικά σημαντική και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο προαύλιο της ΕΡα Ν. Ορεστιάδας, στις 4 το απόγευμα, σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα κατά του μαύρου στη δημοκρατία.

Καλούμε όλους τους πολίτες στην ΕΡα Ν. Ορεστιάδας για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!


EDIT 16:45 Όπως αναφέρεται στο ertopenΑύριο Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα το συντονισμό και τη γενίκευση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλους τους κλάδους. Η ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα εργατικά σωματεία όλων των επαγγελματικών κλάδων τα οποία κι καλούν να δώσουν το δυναμικό τους παρόν.

EDIT 16:40 Σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα καλούν οι συνάδελφοι από την ΕΡΑ Λάρισας. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι:

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες της Λάρισας σήμερα το απόγευμα στις 6 έξω από την 1η Στρατιά, εκεί όπου έχει την έδρα της η ΕΡα Λάρισας.

Νωρίτερα στις 5 το απόγευμα καλούνται οι πολίτες της Καρδίτσας στη Δημοτική Αγορά και στις 5.30 οι πολίτες των Τρικάλων στην Κεντρική Πλατεία της πόλης να ενώσουμε τις φωνές μας σε όσους μας φιμώνουν, σε όσα μας θυμώνουν.

Το νέο "μαύρο" δεν θα περάσει!!!

Οι εμπνευστές του θα το πληρώσουν ακριβά!

Η Δημοκρατία και η Ελευθεροτυπία θα νικήσουν!!!Φωτογραφία: ο Ρ/Σ Λάρισας στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς

EDIT 16:20 Πανό συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ στην Αθήνα ύψωσαν οι συνάδελφοί τους της ΕΤ3 στο κτίριο της Θεσσαλονίκης.

Κάστρο αγώνα και συμπαράστασης η Ραδιοφωνία της ΕΡΤ3

EDIT 15:15 Τρίωρη στάση εργασίας σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) προκήρυξε το Διασωματειακό για σήμερα το μεσημέρι 15:00-18:00.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
7 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ «ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ», ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλοντας με τον πιο έντονο τρόπο τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με στόχο την εκκένωση τους, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 από τις 15.00 έως τις 18.00 το απόγευμα σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), καλώντας ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους σε ενωτική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Εξαιρούνται από τη στάση εργασίας οι συνάδελφοι που θα καλύψουν δημοσιογραφικά και θα μεταδώσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.
Όλα τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημοκράτες στη συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η ΕΡΤ θα μείνει ζωντανή.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝEDIT 14:54 Όπως αναφέρεται στο ertopenΣτη σύλληψη ενός πολίτη στην οδό Δημητσάνας προχώρησαν το πρωί οι αστυνομικές αρχές. Ο πολίτης που βρέθηκε στο σημείο για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους της ΕΡΤ, κατηγορείται για απείθεια και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου το απόγευμα.
EDIT 14:30 Όπως αναφέρεται στο ertopen: Συνεχίζει την παραγωγή προγράμματος και την εκπομπή και η ΕΡΑ Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να προσέλθει στο στούντιο του σταθμού στον πεζόδρομο της Ν. Παπαδοπούλου, μετά την εισβολή των ΜΑΤ, τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Για το απόγευμα στις 17:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ιωαννίνων.

EDIT 13.30 Κι όμως, τα μικρόφωνα της ΕΡΤ για άλλη μια φορά δε σίγησαν! Ζωντανή ενημερωτική εκπομπή αυτή τη στιγμή από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους/-ες έξω από το Ραδιομέγαρο. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ERT Open.

EDIT 12.30 Συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου έξω από το Ραδιομέγαρο ενώ στο συλλαλητήριο στις 16.00 καλούν φορείς, συνδικάτα, οργανώσεις, ΟΛΟΙ!

Λουκέτο, ασπίδες και...χειροπέδες πλέον στην ΕΡΤ
EDIT 09.30 Κλούβες της αστυνομίας έχουν αποκλείσει κάθετα το ένα ρεύμα της λ. Μεσογείων, εμποδίζοντας τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν την είσοδο του Ραδιομεγάρου, το οποίο είναι αποκλεισμένο από διμοιρίες των ΜΑΤ. Αλληλέγγυοι συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Αγία Παρασκευή.

Τα ΜΑΤ εντός κτιρίου ΕΡΤ
EDIT 06.20 Επίθεση της αστυνομίας πριν από λίγο στους συγκεντρωμένους έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Χτύπησαν κόσμο και έκαναν και χρήση χημικών.

EDIT 05.51 Σε προσαγωγές εργαζομένων στην ΓΑΔΑ προχωράει αυτή τη στιγμή η αστυνομία.

EDIT 05.42 "Ψυχή βαθιά", ήταν η τελευταία κουβέντα που ακούστηκε από τον συνάδελφο που βρίσκονταν στο στούντιο του επί 5 μήνες απεργιακού ραδιόφωνου της ΕΡΤ, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης καταλάμβαναν τα μικρόφωνα. Η απόλυτη σιωπή συτή τη στιγμή είναι με άλλα λόγια το μήνυμα "μέσα από τα μικρόφωνα σας μιλάει η αστυνομία" που εκπέμπει η κυβέρνηση.

EDIT 05.35 Αυτή τη στιγμή οι διμοιρίες είναι έξω από το στούντιο του ραδιοφώνου, ενώ ασφαλίτες καταγράφουν τον συνάδελφο που βρίσκεται στο μικρόφωνο.

EDIT 05.18 Όροφο - όροφο οι ένστολοι των ΜΑΤ προβαίνουν σε "επιχείρηση σκούπα" αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ

EDIT 05.10 Τα ΜΑΤ εισέβαλλαν και εντός τους κτιρίου. Οι φωνές των εργαζομένων της ΕΡΤ που βρίσκονται στα μικρόφωνα δίνουν μηνύματα αγώνα.


EDIT 05.04 Εκπρόσωπος εργαζομένων αναγγέλει την διορία που έδωσε ο εισαγγελέας παρουσία των ΜΑΤ για εκκένωση της ΕΡΤ, γιατί αλλιώς θα προβούν στη σύλληψη όσων εργαζόμενων βρίσκονται εκεί. Ζητά παράλληλα τη στήριξη των αλληλέγγυων με την παρουσία τους στο Ραδιομέγαρο της Α. Παρασκευής.

Τα ΜΑΤ στο προαύλιο της ΕΡΤ
04.35 Ξημερώματα, όπως έχει συνηθίσει να δρα, επέλεξε η κυβέρνηση να επέμβει στην ΕΡΤ. Εισαγγελέας με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ απαιτούν την εκκένωση του Ραδιομεγάρου από τους εργαζόμενους. 

"Αυτή την ώρα εισαγγελική αρχή βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ και απαιτεί την εκκένωσή του ραδιoμεγάρου από τους νόμιμους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους πολίτες. Ο αγώνας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη που εδώ και πάνω από 4 μήνες δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ φτάνει στην πιο κρίσιμη στιγμή του. Ήρθε η ώρα της δράσης! Όλοι στο ραδιομέγαρο!", αναφέρει το μήνυμα που εκπέμπεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2013 - 11:47 π.μ.  

εαν η ερτ δεν κανει κατι δραστικο και περιμένει να γινει του τσιπρα η αιχμη κανειw δεν θα συγκινηθει ουτε προκειται να σταθει αλληλεγγυος και φυσικα ουτε να παιξει τον κωλο του για την ερτ.
αρκετα με τους συμβολισμους και τα μαυρα και τα τοιάυτα.

Ας πολεμησει πρωτα η ΕΡΤ για την ΕΡΤ
το χρωσταει στον κοσμο

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP