Μηνιαίο δελτίο απολύσεων (ΔΟΛ, Πήγασος) και άλλα νέα από τα ΜΜΕ

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

31 του μηνός χτες, και πιστός στο ραντεβού του ο εργοδότης Ψυχάρης του ΔΟΛ συνέχισε τις (καθιερωμένες πλέον) μαζικές απολύσεις... 
Απολογισμός: 25 ακόμα εργαζόμενοι στην ανεργία, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να αποτελούν την πλειοψηφία.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στον "Πήγασο" του εργοδότη Μπόμπολα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Η εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» συνεχίζει να επιδεικνύει το πιο σκληρό της πρόσωπο και να εφαρμόζει τις γνωστές αντεργατικές πρακτικές της. Συγκεκριμένα, προχώρησε στις απολύσεις των συναδέλφων Μιχάλη Λαδόπουλου και Γιάννη Κατσαρού από το αθλητικό τμήμα («Goal News», «Sentra FM», «Sentragoal.gr»), αλλά και στην απόλυση των τριών διορθωτών της εφημερίδας «Goal News», τους οποίους επαναπροσέλαβε σε άλλη εταιρεία με χαμηλότερο μισθό! Παράλληλα, υποχρεώνει τους δημοσιογράφους της «Goal News» να εργάζονται χωρίς επιπλέον αμοιβή, τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», όσο και στην ιστοσελίδα «Sentragoal.gr», κάνοντας, μάλιστα, οκτάωρες βάρδιες. 

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ  "αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 3 μ.μ. της Παρασκευής, 1ης Νοεμβρίου έως τις 3 μ.μ. της Δευτέρας, 4 Νοεμβρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα “kerdos.gr”, καθώς και στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και την ιστοσελίδα «express.gr».  
 
Οι συνάδελφοι διεκδικούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους, με αυτούς του «ΚΕΡΔΟΣ» και “kerdos.gr” να έχουν προγραμματίσει την Δευτέρα 4/11, στις 10:00 το πρωί, συνέλευση στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP