"Η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός στον ΔΟΛ καλά κρατούν"

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Τη γνωστή εργοδοτική τακτική της διάσπασης του κοινού μετώπου των εργαζομένων, εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό η διεύθυνση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, προκειμένου να προωθήσει το αποκαλούμενο σχέδιο «εξυγίανσης», που ουσιαστικά όμως είναι σχέδιο εξόντωσης και μαζικών απολύσεων, με τις λιγότερο δυνατόν συνέπειες για το προφίλ του «μαγαζιού».

Την ώρα λοιπόν, που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δεύτερο μπαράζ απολύσεων εργαζομένων από όλα τα τμήματα, και ενόψει της ανακοίνωσης από τη διεύθυνση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, που αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερες από 100 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου, η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός στον ΔΟΛ, καλά κρατούν. Μπροστά στο φόβο της απόλυσης, αλλά και εν μέσω των γενικότερων εσωτερικών ανακατατάξεων, κάποιοι για να σώσουν το «τομάρι» τους και να διασφαλίσουν μία καρέκλα στη «νέα εποχή» του ΔΟΛ, έχουν φορέσει «κουκούλες» και έχουν βγάλει μαχαίρια και αλυσοπρίονα. Δημοσιογράφοι «καρφώνουν» άλλους συναδέλφους τους σε διευθυντικά στελέχη, στελέχη και απλοί εργαζόμενοι «πριονίζουν» καρέκλες συναδέλφων τους με την ελπίδα ότι θα γλυτώσουν οι ίδιοι από τον βαρύ πέλεκυ της απόλυσης που δείχνει ολοένα να πλησιάζει.

Αποκορύφωμα όλων, οι φήμες ότι δημοσιογράφος έστειλε e-mail (φυσικά, μέσω λογαριασμών e-mail συγγενών και φίλων) σε blog, και παριστάνοντας τον αναγνώστη, διαμαρτυρήθηκε για την «κακή» ποιότητα κειμένου άλλου συναδέλφου. Αποτέλεσμα ήταν ο δεύτερος να απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες από τη διεύθυνση. Όλα αυτά, στο συγκρότημα που πριν από λίγα χρόνια, έτσι και για να μην ξεχνιόμαστε, δημοσίευσε την «είδηση» περί συνάντησης Ερντογάν – Καραμανλή στο Μαξίμου! 

Οι εξελίξεις στο «μαγαζί» αναμένεται να είναι καταιγιστικές τις επόμενες ημέρες, αφού το πρωί της Δευτέρας ο Σταύρος Ψυχάρης θα έχει συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ενημερώσει για το πρόγραμμα «αναδιάρθρωσης», ενώ θα ακολουθήσει γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το τι στάση θα κρατήσουν ενόψει της νέας «σφαγής» που ετοιμάζει η διεύθυνση. Ήδη, από την 1η Σεπτεμβρίου έως σήμερα έχουν γίνει 80 και πλέον απολύσεις στον άλλοτε κραταιό ΔΟΛ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP