Συνεχίζουν των αγώνα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Συντριπτικές οι αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων, μαζική απάντηση στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης

Μετά από μία πολύωρη και αρκετά κρίσιμη συνέλευση όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, βγήκε απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία, για συνέχιση του αγώνα με τα αιτήματα όπως έχουν διατυπωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή. 

Άρα ο κόσμος της ΕΡΤ παραμένει στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής και σε όλους τους σταθμούς της περιφέρειας, περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις και συνεχίζοντας το πρόγραμμα κανονικά. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των περιφερειακών σταθμών ήταν σε πλήρη σύμπνοια με εκείνες της Αθήνας (ΠΟΣΠΕΡΤ, δημοσιογράφοι) δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην απόφαση των εργαζομένων. Απαντώντας έτσι και στις δόλιες φωνές που έχουν εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό, οι οποίες δημιουργούν κλίμα για παράδοση του Ραδιομεγάρου και διαπραγματεύσεις για καλύτερους όρους των δίμηνων συμβάσεων που προτείνει η Κυβέρνηση. 

Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους, παράγουν κανονικά πρόγραμμα μέχρι να εισακουστούν τα αιτήματά τους καθώς και τα εκτρώματα τύπου Δ.Τ. να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Τέλος μία πολύ σημαντική εξέλιξη υπήρξε στο κομμάτι της ενημέρωσης καθώς η ΕΡΤ εκπέμπει πλέον και στα ερτζιανά, στα 91,6 FM εντός Λεκανοπεδίου.Παρακάτω ακολουθεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων όπως δημοσιεύθηκε στο ertopen.com

"Με ευρεία πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε:


Είμαστε εδώ. Σε σύμπνοια με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι δημοσιογραφικές ενώσεις αρχής γενομένης, από αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου στα ιδιωτικά κανάλια της Digea αλλά και του σκεπτικού των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της ΠΟΣΠΕΡΤ παραμένουμε και εκπέμπουμε πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση από τις κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Καταδεικνύουμε μία σειρά από αναξιοπιστίες και αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις που δεν συμβάλλουν θετικά στο διάλογο που ευαγγελίζεται με θέρμη ο ίδιος ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  και διακριτικά στηρίζουν άλλα μέλη της συγκυβέρνησης.

Στις 15  Απριλίου του 2013, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες πριν το πραξικοπηματικό «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες οι κυβερνώντες δήλωναν ότι «είχαν κουραστεί να διαψεύδουν φήμες για το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τη Βουλή απευθυνόμενος σε πολιτικό κόμμα είπε ότι το «μαύρο θα φύγει». Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη ΔΤ είπε ότι βγήκε βιαστικά στον αέρα, χωρίς να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, διότι  έπρεπε να φύγει το «μαύρο». Για την αλήθεια μπορεί να απαντήσει μόνο η κυβέρνηση. Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι το «μαύρο» δεν είναι δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει ποτέ ζήτημα ενός κόμματος. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση της κοινωνίας.

Ένα 24ωρο πριν, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη, εξαπολύθηκε το μπαράζ μιας συντονισμένης επιχείρησης απαξίας όσων εργάστηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η μόνη συνέπεια που έχουν επιδείξει οι κυβερνώντες είναι η συμμετοχή τους με ευλάβεια στην ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή εναλλαγή των ρόλων με «σκληρούς» και «συναινετικούς», για να αποδείξουν πόσο «αμαρτωλοί» είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Καταδεικνύουμε ότι η στοχευμένη ανάδειξη του «πίνγκ – πονγκ» μεταξύ των «καλών» και των «κακών» της κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων, σε βασικό θέμα του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα επανέλθουν μετά τα όποια νέα δεδομένα φέρει η κατάθεση της τροπολογίας «που παζαρεύει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων» με «αντάλλαγμα» να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο και να παραδώσουν εν λευκώ το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, την ενημέρωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που παράγουν.

Σε νέα Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν το πλαίσιο της τελικής συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP