ΜΑΤ παρατάσσονται γύρω από το κτίριο της ΕΡΤ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013Όπως μετέδωσαν πριν από λίγο οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που κρατούν ζωντανό το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που μέχρι αυτή τη στιγμή παρέμεναν στα παρακείμενα στενά, πλησίασαν το κτίριο και παρατάχθηκαν σε απόσταση οπτικής επαφής.

Οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων απαίτησαν τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εκατοντάδες των αλληλέγγυων που παραμένουν στο προαύλιο να εγκαταλείψουν το χώρο. Επικαλέστηκαν απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον δουλειά και θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Όπως είπαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ενημερώθηκαν πως όσοι συλληφθούν δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στον νέο φορέα. Τι κι αν σε κανέναν εργαζόμενο της ΕΡΤ δεν έχει κοινοποιηθεί η απόλυση του.

Οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για την προσέλευση στο χώρο περισσότερων εργαζόμενων και αλληλέγγυων, ενώ κατεβαίνουν στο προαύλιο για να οργανώσουν την περιφρούρηση την ίδια ώρα που συνεχίζεται η συναυλία.

24ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και συγκέντρωση
στις 12 το μεσημέρι, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013. Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

* Δείτε τη σχετική υπουργική απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ: 2.900 απολύσεις ΕΡΤ στην Εφημερίδα της κυβέρνησης με υπογραφή Κεδίκογλου-Στουρνάρα


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP