Επιχείρηση καταστολής σε παρέμβαση αλληλεγγύης στα Προπύλαια για Indymedia και 98fm

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 25/04, 18:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Update 25/04 Δικαστήρια: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 6 συλληφθέντες έως τις 8 Μάη όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Και οι 6 παραπέμπονται για "προσβολή συμβόλου", 2 για απείθεια και ένας για οπλοκατοχή.   


Update 18:20 Στις 20:00 σήμερα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση στην κατειλημμένη πρυτανεία στο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου για τα σημερινά γεγονότα . 

Update 16:55 Μέλη ΔΕΠ απαιτούν να εισέλθουν στην ΓΑΔΑ για διαμαρτυρία, καθώς η ΕΛ.ΑΣ εισέβαλε στην Πρυτανεία χωρίς την άδεια της ακαδημαϊκής κοινότητας. Την ίδια στιγμή ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για 69 προσαγωγές εκ των οποίων 6 συλλήψεις. Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ εμπαίζει τους δικηγόρους καθώς τους απαντάει ότι "δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία".

Update 16:25 Τελικά, 69 οι προσαγωγές εκ των οποίων οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της "προσβολής συμβόλου".

Update 16:15 Στις 49 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένες προσαγωγές. Κάποιοι από αυτούς προσήχθησαν "εκ παραδρομής", ενώ μοίραζαν κείμενα για την υπεράσπιση των καταλήψεων σε παρακείμενο δρόμο.

Update 15:40 Πάνω από 200 αλληλέγγυοι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 τουρίστες (!) που βρισκόταν ανάμεσα στους προσαχθέντες και αφέθηκαν.

Φωτογραφία από

Update 14:25 Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν βόλτα μέσα στην Πρυτανεία μετά την προσαγωγή των περίπου 30 αγωνιστών. Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου δήλωνε: "Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων". Η βίαιη παραβίαση ασύλου, η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή 30 ανθρώπων που ανάρτησαν ένα πανό και μία σημαία, η ωμή λογοκρισία μέσων αντιπληροφόρησης, καθώς και η απειλή μηνύσεων σε εργαζόμενους φωτογράφους αν δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα γεγονότα, ποιο φρόνημα προσβάλλουν άραγε;


Update 13:30 Έφτασε η κλούβα στη ΓΑΔΑ. Το κάλεσμα αλληλεγγύης για εκεί ισχύει! Στο μεταξύ, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ποιοι είναι, τα ΜΑΤ ζήτησαν και πήραν τα στοιχεία από τους συναδέλφους Μάριο Λώλο και Τατιάνα Μπόλαρη. Τους απείλησαν με μηνύσεις αν δημοσιεύσουν φωτογραφίες από τις προσαγωγές. Το κράτος έκτακτης ανάγκης θέλει φιμωμένη κάθε φωνή. 

Update 13:15 Καλείται κόσμος για συμπαράσταση στην ΓΑΔΑ από την συλλογικότητα του Indymedia

Update 13:05  Προσάγονται από την αστυνομία αυτή τη στιγμή. Όπως ενημερωνόμαστε από συναδέλφους τα ΜΑΤ καταγράφουν τα στοιχεία των φωτογράφων που κάλυπταν το συμβάν. (φωτογραφίες από )


Περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται δεκάδες αλληλέγγυοι στο indymedia και τον 98fm.

 

Οι αλληλέγγυοι νωρίτερα είχαν αναρτήσει γιγαντο-πανό και ενάντια στην λογοκρισία των μέσων αντιπληροφόρησης από το κράτος και είχαν υψώσει τη μαυροκόκκινη σημαία στην Πρυτανεία στα Προπύλαια.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP