Ανταπόκριση από την πορεία (13/04) αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Β.Α. Χαλκιδικής

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Update 16.45: Προφυλακίστηκαν οι 2 κάτοικοι της Ιερισσού. 

Update 14/04: Από το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης από χιλιάδες άτομα έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου και κρίνεται η προφυλάκιση ή μη των δύο συλληφθέντων-κατηγορούμενων για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός".

Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Συντονιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής "το Σάββατο 13/04 στο Μοναστηράκι. Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν και διαβάστηκαν κείμενα, ενώ πολύς ήταν ο περαστικός κόσμος που σταματούσε να ενημερωθεί για την υπόθεση κατασκευής μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής από την "Ελληνικός Χρυσός" (φωτογραφίες από http://www.social-revolution.gr/2013/04/13-2013.html).Η πορεία - με πάνω από 3.500 χιλιάδες αλληλέγγυους - ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 και παρά την αφόρητη ζέστη ήταν δυναμική και με παλμό. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν μπροστά από την κεφαλή, ενώ ακολουθούσαν την πορεία και από παράλληλα στενά. Χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν "Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία - αγώνας για τη γη και την ελευθερία", "Όσες και να κάνετε συλλήψεις κ' εισβολές- ποτέ σας δεν θα πάρετε χρυσό απ' τις Σκουριές", "Ακούστε το καλά ανθρωποφύλακες - κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές", "Τέρμα πια στις αυταπάτες - ή με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες", "Θέλουμε το χώμα, τη γη και το νερό - και όχι έναν τάφο φτιαγμένο από χρυσό", "Εξόρυξη δεν γίνεται ούτε στα όνειρά σας - όμορφα θα καίγονται τα εργοτάξιά σας".

Στην πορεία συμμετείχαν συνελεύσεις γειτονιάς, σωματεία, αναρχικά στέκια και καταλήψεις, αριστερές οργανώσεις κλπ. Η συνέλευσή μας συμμετείχε στην πορεία (Αθηνάς - Ομόνοια - Σταδίου - Βουλή - Προπύλαια) μοιράζοντας και το ακόλουθο κείμενο:

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP