Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ - Απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών στο αθλητικό του ΠΗΓΑΣΟΥ

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΔΟΛ με αίτημα την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων της Γιάννας Σακελλαρίου και της Στέλλας Μαλθακού που πραγματοποίησε η εργοδοσία, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις καταγγέλλουν «την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, την επιχείρηση συγκρότησης απεργοσπαστικών μηχανισμών, την υποδαύλιση διαιρετικών φαινομένων μέσα στους χώρους εργασίας, που φτάνουν στα όρια της ανθρωποφαγίας και την πρόσκληση των αστυνομικών δυνάμεων για να εκφοβηθούν οι απεργοί».

Την ίδια ώρα ο Φώτης Μπόμπολας προχωράει για πολλοστή φορά σε νέα επίθεση επιδιώκοντας 4 νέες απολύσεις στην Goal News και -για πολλοστή φορά- νέες περικοπές μισθών. Όπως αναφέρουν οι zoornalistas σε σχετικό ρεπορτάζ που αφορά και τις απεργίες στον ΔΟΛ, «ο Φώτης Μπόμπολας στο πλαίσιο της εξοικονόμησης 250.000 ευρώ, όπως είπε, αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών στην Goal News. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν -ακόμη κι από τα διευθυντικά στελέχη- ο εκδότης είπε ότι θα επανέλθει...». Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός Sentra του Ομίλου Μπόμπολα λειτουργεί εδώ και πέντε μήνες με ενοικιαζόμενους ηχολήπτες, έπειτα από τις απολύσεις όλων των τεχνικών (10 τον αριθμό), όταν κατέβηκαν σε απεργία για να υπερασπιστούν τέσσερις συναδέλφους τους που είχαν απολυθεί, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση, ενώ υπήρχε σε ισχύ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών ενώσεων:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΠΠΗΤ ενόψει των δυσμενών εξελίξεων στον ΔΟΛ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στις εφημερίδες «ΝΕΑ», «ΒΗΜΑ της Κυριακής», στα περιοδικά του Ομίλου και στις ιστοσελίδες «nea.gr», «vima.gr» και «in.gr», με στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Πέμπτης, 21 Μαρτίου 2013, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την απεργία που έχει κήρυξη η ΕΠΗΕΑ ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων των μελών της Γιάννας Σακελλαρίου και Στέλλας Μαλθακού.


Τα Διοικητικά Συμβούλια οφείλουν να επισημάνουν ότι η επιλογή του συγκροτήματος του ΔΟΛ να απολύσει εργαζόμενες για τη συνδικαλιστική τους δράση, σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο επίθεσης σε ό,τι έχει απομείνει στα εργασιακά δικαιώματα και στις θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο Όμιλο.


Ανάλογη πρακτική ωστόσο έχει ακολουθήσει σχεδόν το σύνολο των εργοδοτών στα Μέσα Ενημέρωσης. Ήδη σήμερα πληροφορούμαστε ότι ξεκίνησε με ιδιαίτερη βιαιότητα νέος κύκλος εκκαθαρίσεων στον Όμιλο του ΠΗΓΑΣΟΥ.


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας είναι υποχρεωμένα να καταγγείλουν σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους πολίτες, την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, που έχει αναδειχθεί σε καθημερινή εργοδοτική πρακτική και ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα της συλλογικής άμυνας των εργαζομένων, καθώς και την επιχείρηση συγκρότησης απεργοσπαστικών μηχανισμών, την υποδαύλιση διαιρετικών φαινομένων μέσα στους χώρους εργασίας, που φτάνουν στα όρια της ανθρωποφαγίας και την πρόσκληση των αστυνομικών δυνάμεων για να εκφοβηθούν οι απεργοί –όπως έγινε σήμερα στον ΔΟΛ.


Σε αυτόν τον κύκλο καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεων και εκφοβισμού των εργαζομένων, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεν μπορεί να ασκηθεί ανεπηρέαστα η δημοσιογραφία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP