Ανοιχτή επιστολή της ΕΦΕ στον Σίμο Κεδίκογλου

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος για τον αποκλεισμό της από την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Cosco, την Παρασκευή 1 Μαρτίου. Εμείς απλώς να επισημάνουμε ότι οι αποκλεισμοί της ΕΦΕ είχαν ξεκινήσει μετά την καταγγελία του σωματείου για δημοσιεύσεις φωτογραφιών διαδηλωτών από την ΕΛ.ΑΣ στις 12/02/2012, ημέρα ψήφισης του Μνημονίου 2. Η στοχοποίηση της ΕΦΕ από κράτος είχε φτάσει ως τον βαρύτατο τραυματισμό του προέδρου της, Μάριου Λώλου, από δυνάμεις των ΜΑΤ.
ΠΡΟΣ: Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου

ΘΕΜΑ: Ανοιχτή επιστολή

Αθήνα, 27/2/2013
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μόνο λίγες ώρες ίσχυσε η διαδικασία των διαπιστεύσεων για τους φωτορεπόρτερ της Γενικής Γραμματείας Τύπου, για τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Cosco, την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιο αόρατο χέρι μεσολάβησε ώστε να απαγορευτεί η παρουσία των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν Ελληνικά και Διεθνή μέσα, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός και αν κρύβονται συμφέροντα πίσω από μια τέτοια ενέργεια. Αναρωτιόμαστε τελικά, ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, όπως διατείνεται, η προβολή της χώρας μας τέτοιων σημαντικών γεγονότων, ή κάποιοι υπονομεύουν με τις πράξεις τους το έργο της;
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τη δικαιολογία, που ακούστηκε σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ από υπάλληλο του Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου πως «ο Πρωθυπουργός είναι καλεσμένος» στην Cosco και γι αυτό εμείς οι φωτορεπόρτερ -και μόνον εμείς-δεν μπορούμε να καλύψουμε τη συμφωνία της Παρασκευής. Είμαστε περίεργοι ποια δικαιολογία θα χρησιμοποιηθεί για μια άλλη συμφωνία που υπογράφει σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία οι φωτορεπόρτερ επίσης εξαιρούνται.

Ως πότε η φωτοειδησεογραφική κάλυψη των τόσο σημαντικών γεγονότων του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και των Υπουργών του θα εμφανίζεται ως ελεγχόμενη, απαγο-ρεύοντας στους φωτορεπόρτερ κάθε πρόσβαση για την Ενημέρωση.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ζητά όπως επιτέλους, να δείξουν σεβασμό στο Σύνταγμα και την Ελληνική Νομοθεσία για την Ελευθερία του Τύπου και την Ενημέρωση του Κοινού.

Ενημέρωση χωρίς εικόνα, είναι μισή ενημέρωση. Και μισή ενημέρωση ΔΕΝ είναι Δημοκρατία, που αρμόζει στη χώρα που τη γέννησε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP