"Όσες και αν κάνετε σκυλιά προσαγωγές, ποτέ σας δεν θα βγάλετε χρυσάφι απ' τις Σκουριές”

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Με αυτό το σύνθημα απάντησαν οι χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 24/2, έξω από το χωριό της Μεγάλης Παναγιάς, στην περιοχή των Σκουριών της Χαλκιδικής, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και την συνεχιζόμενη τρομοκρατία και καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος απέναντι στους αντιστεκόμενους κατοίκους. 

(από @ypopto_mousi)
Η στάση της αστυνομίας από το πρωί ήταν προκλητική καθώς υπήρχαν μπλόκα και στις δύο εισόδους του χωριού ελέγχοντας τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία με τους αλληλέγγυους που ερχόντουσαν από Θεσσαλονίκη (κυρίως του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης) αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν και δύο προσαγωγές με την αιτιολογία πως... "σας θυμόμαστε από παλαιότερη κινητοποίηση"! Εν τέλει οι δύο προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης. Το κλίμα εκφοβισμού ωστόσο είχε στο ρεπερτόριο του και καταγραφή των πινακίδων των οχημάτων αλλά και του αριθμού των επιβαινόντων που πλησίαζαν το σημείο της διαδήλωσης. 

(από @ypopto_mousi)
Οι συγκεντρωμένοι που ξεπέρασαν τις 3000, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν θα κάνουν πίσω και δεν θα αφήσουν τις (παρα)κρατικές συμμορίες, που έχουν εξαπολύσει ένα ανηλεή πόλεμο εναντίων τους τις τελευταίες μέρες, να τους πτοήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που μεταφέρθηκε και στις ομιλίες την ώρα της συγκέντρωσης, ήταν αυτό των δύο ανθρώπων που προσήχθησαν και κρατήθηκαν παράνομα για 14 ώρες επειδή αρνήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό στην αστυνομία. Οι κουκουλοφόροι μπράβοι που τραμπουκίζουν τους κατοίκους μέσα στον ίδιο τους τον τόπο πήραν το μήνυμα: 

«Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ’ τη Χαλκιδική» 

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν βίντεο και φωτογραφίες από την κινητοποίηση.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP