Δημόσια ραδιοτηλεοπτική... απεργοσπασία!

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

«Και όπου δεν φτάνει το μακρύ χέρι της εξουσίας θα φτάνει πάντοτε το κουλό του απεργοσπάστη.» (Του ανώνυμου εργαζόμενου) 

Το είδαμε κι αυτό στον κλάδο. Την απεργοσπασία να μην την κάνει κάποιο από τα ξεφτιλισμένα αφεντικά των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε, σπορ στο οποίο στο παρελθόν έχουν επιδοθεί με μεγάλη ζέση και συνέπεια, αλλά το ξεφτιλισμένο κράτος μέσω μιας διορισμένης διοίκησης.  

Από το πρωϊ της Τρίτης 19/2, λοιπόν, για την ΕΡΤ, η απεργία ήταν σαν να μην είχε κηρυχτεί πότε. Η ΝΕΤ έβγαλε δημοσιογραφικό προϊον στον "αέρα" πριν την επίσημη λήξη της απεργίας η οποία δίνεται κάθε φορά με την ανακοίνωση του Σωματείου για αναστολή των κινητοποιήσεων. 

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός υπήρχε σε ετοιμότητα, με τον πρόεδρο Λιάτσο να είναι πανταχού παρών και σε αναμμένα κάρβουνα. Για να το πετύχουν αυτό, η διοίκηση χρησιμοποίησε το προσωπικό ασφαλείας το οποίο "ενίσχυσε" με έξτρα προσωπικό. Η ίδια διοίκηση που στις προηγούμενες απεργίες επικαλούταν εν είδει απειλής πως θα εφαρμόσει κάποια θαμμένη διάταξη σύμφωνα με την οποία σε ΔΕΚΟ όπως η ΕΡΤ δεν επιτρέπεται να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας. Αυτό το έκανε προκειμένου να ασκήσει πίεση προς του απεργούς, κόβοντας και τα μεροκάματα όσων θα έμεναν ως προσωπικό ασφαλείας στις βάρδιες.

Έτσι, πολύ πριν καν το δευτεροβάθμιο σωματείο βγάλει ανακοίνωση προς τα μέλη του να επιστρέψουν στην εργασία τους, ο πρόεδρος Λιάτσος, με το χαρτί του δικαστηρίου ανα χείρας, κινητοποίησε όλο τον μηχανισμό που ήταν ήδη σε καθεστώς προχωρημένης ετοιμότητας. 

Όλα αυτά φυσικά είναι άλλο ένα κρούσμα της επιβολής. με κάθε τρόπο, της μίας φωνής και μίας άποψης στην ΕΡΤ. Πετσοκομμένοι μισθοί, διαθεσιμότητα, απολύσεις και τρομοκρατία είναι πλέον και απροκάλυπτα το καθεστώς με το οποίο η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση προσφέρει ενημέρωση στους πολίτες. Μισό σκαλοπάτι από το να αναγιγνώσκονται απευθείας οι ανακοινώσεις κυβερνητικών και λοιπών παρατρεχάμενων. Άλλη μια μαύρη σελίδα στο ευμέγεθες βιβλίο των πρωτοφανών εξευτελισμών στους οποίες υπόκεινται εργαζόμενοι, τα σωματεία και ο κλάδος γενικότερα τα τελευταία χρόνια, με τις ευθύνες πλέον του σωματείου να είναι εκκωφαντικές και τεράστιες. 

Υ. Γ: Το δευτεροβάθμιο σωματείο του κλάδου (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε νέα απεργία για τα Δημόσια μέσα για σήμερα καταγγέλλοντας την απεργοσπασία. 

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP