Δόγμα της "τάξης και ασφάλειας" και στα σωματεία

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Σίγουρα, δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν ακούσαμε την είδηση: "Στις 7 περίπου το απόγευμα (13/02) και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού", αναφέρει σε ανακοίνωση καταγγελίας ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. 

"Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!", συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Το έχουμε ήδη επισημάνει, ο "Ξένιος Δίας", τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, η διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, η καταστολή των καταλήψεων και των αυτο-οργανωμένων χώρων, η επιστράτευση των απεργών του Μετρό και των ναυτεργατών, καθώς και η ιδεολογική ομπρέλα που προσφέρουν τα ΜΜΕ σε όλα τα παραπάνω, είναι στοχευμένες - και με ακολουθία - πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Σκοπό έχουν την ακόμα πιο βαθειά φτωχοποίηση της κοινωνίας και δεν θα σταματήσουν αν δεν καταφέρουν την ολοκληρωτική εξαθλίωσή της.  Ο δρόμος για να το πετύχουν αυτό περνάει μέσα από τη διαρκή, φυσική και ιδεολογική, καταστολή οποιουδήποτε κοινωνικού κομματιού δεν ταιριάζει στα παραπάνω σχέδια. Η περιστολή όλων των πολιτικών-κοινωνικών-εργατικών κεκτημένων είναι ο άμεσος στόχος τους.

Σε αυτό τα πλαίσιο, επεκτείνεται και στα σωματεία η εφαρμογή του δόγματος "τάξη και ασφάλεια", μέσω της εισβολής αστυνομικών σε συνελεύσεις τους. Σκοπός τους είναι ο ασφυκτικός έλεγχος οποιουδήποτε μορφώματος/συλλογικότητας/σωματείου έχει ως αναφορά την οργάνωση των καταπιεσμένων. Γι' αυτό το λόγο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον "Συντονισμό". 

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Κατεχάκη & Μεσογείων), αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP