Λογοκριτής προσλαμβάνεται ως σύμβουλος προγράμματος στην ΕΡΤ3

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της "Αυτοοργανωμένης Συνδικαλιστικής Δράσης" που έχει δημοσιευτεί στο alterthess.gr:

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ΕΡΤ έχουν γίνει προσλήψεις ειδικών συμβούλων που το κύριο έργο τους είναι η υπεράσπιση της τρικομματικής κυβέρνησης και η προώθηση των νεοφιλευλεύθερων πολιτικών.

Με εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3, προσλαμβάνεται ο Νικολαΐδης Χρήστος σε θέση συμβούλου προγράμματος με μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ.

Την ιδία ώρα παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες παράγωγης στο studio καθώς και  με τη μείωση των εξωτερικών συνεργειών  για οικονομικούς λόγους παρατηρείται ελλιπή κάλυψη θεμάτων περιφέρειας (ΕΡΤ3 - περιφερειακό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας).

Οι μισθοί των εργαζομένων μειώνονται συνεχώς, η συλλογική διαπραγμάτευση έχει καταργηθεί και οι επικείμενες ανανεώσεις εργασίας των συναδέλφων ορισμένου χρόνου σχεδιάζονται με ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας με πισωγύρισμα στο μπλοκάκι.

Δεν ξεχνάμε ότι ο σύμβουλος προγράμματος είχε διαγραφεί για λογοκρισία στην ΕΡΤ3 από την ΕΣΗΕΜΘ, η οποία στα πλαίσια των ισορροπιών της τηρεί σιγή «χελώνας». Η πρόσληψή του θα αυξήσει τον κυβερνητικό έλεγχο και τη χειραγώγηση στην ελληνική τηλεόραση τρία.

Στην  περίοδο της οικονομικής κρίσης και της όξυνσης των κοινωνικών και ταξικών αντιδράσεων η απαίτηση της κοινωνίας από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι να προβάλλονται οι αντιστάσεις της και να εξυπηρετείται η πολυφωνική ενημέρωση.

Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση
01/02/2013"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP