Ενημέρωση-χρονικό της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες από Villa Amalias και Σκαραμαγκά, 10/1

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 7 σύντροφοι από την Κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά και ο ένας αλληλέγγυος που προσήχθη από τον δρόμο. Οι 93 όμηροι της ανακατάληψης της Villas Amalias βρίσκονται πάλι πίσω στη ΓΑΔΑ όπου τους διεμηνύθη ότι θα κρατηθούν μέχρι το Σάββατο, οπότε και θα περάσουν από ανακριτή. 

Αρκετές δεκάδες αλληλέγγυου κόσμου βρισκόταν από τις 12:30 το πρωί της Πέμπτης 10/1 στους χώρους των δικαστηρίων της Ευελπίδων, περιμένοντας τους συλληφθέντες από τις χθεσινές επιχειρήσεις των πραιτόρων, σε Villa Amalias και την Σκαραμαγκά. Μετά από ενημερώσεις από δικηγόρους, οι συγκεντρωμένοι, που έφταναν περίπου τους 250, παρέμειναν στο χώρο των δικαστηρίων, καθώς οι 101 συλληφθέντες θα ερχόντουσαν όλοι εκεί, παρ' όλες τις παλινωδίες των εισαγγελικών αρχών μέσα στη ΓΑΔΑ. 

Πρωτοφανώς, αντί να έρθουν οι κρατούμενοι σύντροφοι στην Ευελπίδων, πήγε ο εισαγγελέας στην ΓΑΔΑ, προφανώς για να μην έρθουν σε επαφή με τους αλληλέγγυους. Οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς «παζάρευαν» το «ρίξιμο» των κακουργηματικών κατηγοριών, μιας και τα στοιχεία δεν τους έβγαιναν (μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε υποβάλει κάποια μήνυση και αυτό δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το «έργο» τους). Ωστόσο, μετά από περίπου 3 ώρες και αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επίδειξη ισχύος με δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ παρατεταγμένους σε σχηματισμούς να προσπαθούν να αποκλείσουν τον κόσμο από την επαφή με τους συλληφθέντες, έφθασαν οι 8 της Σκαραμαγκά. Εν μέσω συνθημάτων στήριξης εκατέρωθεν και «φιλοφρονήσεων» με τα ΜΑΤ, οι συλληφθέντες μπήκαν στο κτήριο τις εισαγγελίας. O συγκεντρωμένος κόσμος εκείνη τη στιγμή ήταν τουλάχιστον 500 άτομα.

Κατά τις 16:00 έφθασε το πρώτο γκρουπ από τους 93 της Villa Amalias που εν μέσω συνθημάτων και προκλήσεων της αστυνομίας πέρασαν προς το γραφείο του ανακριτή. Μετά από μία ώρα ήρθαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες με 3 πούλμαν και αμέσως οδηγήθηκαν, όπως και οι προηγούμενοι, στον ανακριτή. 

Περιέργως οι 93 της Βίλας μετά από 45 λεπτά έφυγαν πάλι πίσω για τη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνται μέχρι αυτή τη στιγμή με αισχρές μεθοδεύσεις των διωκτικών αρχών. Το αυτόφωρο πάντως σε λίγες ώρες εκπνέει…

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP