Ανακατάληψη της Βίλλα Αμαλίας και εκ νέου εκκένωση της

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

update 16:10 92 είναι τελικά οι συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο ανακατειλημμένο κτίριο της Βίλλας Αμαλίας, η δικογραφία ακόμα σχηματίζεται και οι κατηγορίες δεν έχουν γίνει γνωστές.


update 14:50 Περικυκλωμένη η κατάληψη Σκαραμαγκά στην Πατησίων από μπάτσους κάθε είδους. Η εισβολή στο κτίριο δεν επιβεβαιώνεται ακόμα.

update 14:10 Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν από ώρα σε ώρα οι 40 περίπου αλληλέγγυοι που προέβησαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ενώ οι 101 συλληφθέντες από τη Βίλλα Αμαλίας θα περάσουν τελικά από τον εισαγγελέα αύριο στις 13:00. Εν τω μεταξύ ο κόσμος από το Μοναστηράκι, έχει φτάσει στο Πολυτεχνείο, όπου έχει στηθεί και μικροφωνική και αναμένεται η συνέλευση στις 15:00.

update 13:30 Ανακοίνωση από τη Βίλλα Αμαλίας για τα σημερινά γεγονότα και κάλεσμα σε συνέλευση στο Πολυτεχνείο στις 15:00 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ στις 18:00. Διαβάστε το κείμενο εδώ

update από τη ΓΑΔΑ 13:10 Ελεύθεροι θα αφεθούν μάλλον οι περίπου 40 αλληλέγγυοι που είχαν καταλάβει τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Οι 100 περίπου προσαχθέντες από τη Βίλα Αμαλίας περιμένουν να σχηματιστεί η δικογραφία και θα περάσουν από εισαγγέλεα.  

Στις 15:00 υπάρχει συνέλευση στο Πολυτεχνείο και στις 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

update 12:50 Ξανασυγκεντρώνεται στο Μοναστηράκι ο κόσμος που δέχθηκε την επίθεση της αστυνομίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Η επίθεση στους αλληλέγγυους πραγματοποιήθηκε την ώρα που έφτανε ο πρωθυπουργός στο σημείο.update 12:43 Οι συγκεντρωμένοι απωθούνται από αστυνομικές δυνάμεις προς την Ερμού και τα γύρω στενά, ενώ πετάγονται και κρότου λάμψης.

ΜΑΤ στην οδό Ερμού

update 12:35 Φωτογραφία από την πορεία αλληλέγγυων στη Βίλα Αμαλίας έξω απ' το Υπουργείο Οικονομικών.
Φωτογραφία από @janinei83


update 12:30 Συγκέντρωση αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος από εκατοντάδες αλληλέγγυους, οι οποίοι κατευθύνονται στο Υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της  συνέντευξης τύπου εκεί του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν δυνατά συνθήματα για τη βίλλα Αμαλίας αλλά και την απελευθέρωση των σημερινών συλληφθέντων. Οι συγκεντρωμένοι περικυκλώνονται από ομάδες Δέλτα και άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

update 12:00 Σε συλλήψεις έχουν μετατραπεί όλες οι πρωινές προσαγωγές από το κατειλημμένο κτίριο της Βίλλας Αμαλίας. Οι 101 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. 

update 10:10  Επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αυτήν την ώρα και στα κατειλημμένα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Οι αλληλέγγυοι οδηγούνται σε κλούβα και από εκεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.


update 09:40 Κατάληψη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου ως απάντηση στην εκκένωση της βίλλας Αμαλίας. Το κείμενο από το κατειλημμένο κτίριο:
"Το χυδαιότερο κομμάτι της αστικής αριστεράς, η ΔΗΜΑΡ, ως υπεύθυνη κυβερνώσα αριστερά σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, συμμετέχει επάξια στην τρικομματική κυβέρνηση που υπερασπίζεται το κεφάλαιο και τα συμφέροντα του. Ήδη από τον σχηματισμό της κυβέρνησης φάνηκε η πολιτική ολοκληρωτισμού και μηδενικής ανοχής που θα ακολουθηθεί απο τους κομματικούς εταίρους: η καταστολή της πολύμηνης απεργίας των Χαλυβουργών, η ναζιστικής έμπνευσης επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε συνδυασμό με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ των αντιφασιστών της μοτοπορείας. Το αιματοκύλισμα απεργιών στο κέντρο της Αθήνας και η διαπόμπευση νεαρών διαδηλωτών. Η εισβολή των ΕΚΑΜ στην κατάληψη Δέλτα, όπως και η εισβολή με ΜΑΤ για το σπάσιμο της απεργίας των καθαριστών στο ΑΠΘ.
 Το τσάκισμα των καταπιεσμένων και όσων αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση είναι δείγμα μιας συνολικής πολιτικής γραμμής: το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης να πέσει στις πλάτες των «από κάτω». Για να διατηρηθούν αλώβητα τα πολιτικά και οικονομικά προνόμια της κυρίαρχης τάξης.
Το κόμμα της ΔΗΜΑΡ προσφέρει το αριστερό άλλοθι στην επίθεση αυτή. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι ο Καμίνης ήταν η πρόταση της ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στιγμές από το «έργο» του οποίου είναι η εκκένωση των αστέγων στο πνευματικό κέντρο Αθηνών και η εκκένωση της κατειλημμένης δημοτικής αγοράς της Κυψέλης...
Μια στιγμή αυτού του πολέμου αποτελεί και η εκκένωση της κατάληψης Villa Amalias στις 20/12/2012. Μιας κατάληψης που για 22 χρόνια προτάσσει την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη, που στάθηκε ανάχωμα στους φασίστες και στις επιθέσεις τους, μέρα και νύχτα.
Λίγες μέρες μετά ακολουθεί η εισβολή στα στέκια στην ΑΣΟΕΕ και στις ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98FM, συνδυασμένη με 17 συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών στον προαύλιο χώρο της σχολής. Η κυβερνητική ρητορική περί κουκουλοφόρων και ανομίας, καλά ενορχηστρωμένη απο τους ρουφιάνους των ΜΜΕ, στοχοποιούν χωρίς προσχήματα τον εσωτερικό εχθρό και κάθε κοινωνική και ταξική αντίσταση, οργανώνοντας την πολιτική εξόντωσης τους. Το τέλος των ψευδαισθήσεων περί κοινωνικής ευημερίας και κράτους πρόνοιας έρχεται να δώσει τη θέση του σ’ενα σκληρό φασιστοποιημένο καθεστώς που το μόνο πράγμα που του έχει απομείνει για να επιβληθεί, είναι ο φόβος. Ο φόβος για τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα, ο φόβος της καταστολής, των φυλακών, των φασιστικών συμμοριών , των μπάτσων... Γιατι γνωρίζουν ότι η επιβολή της λεηλασίας και της εξόντωσης των ζωών μας δεν είναι αποτέλεσμα απόφασης, αλλά μάχης.
Μιας μάχης που πρέπει να δώσουμε. Για την κατάργηση του καπιταλισμού.
Για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 
ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ VILLA AMALIAS 

5 εως 12 Γενάρη 2013: Εβδομάδα Πανελλαδικών Δράσεων Αλληλεγγύης
 Πορεία Αλληλεγγύης
 Σάββατο 12/1 
12.00 Προπύλαια 

 Σύντροφοι-συντρόφισσες, Αλληλέγγυοι-Αλληλέγγυες από 
το κατειλημμένο κτήριο της ΔΗΜΑΡ"


Περίπου στις 7 το πρωί επιχειρήθηκε ανακατάληψη της Βίλλα Αμαλίας. Οι σύντροφοι και οι αλληλέγγυοι κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και μετά από λίγο ξεκίνησε και μικροφωνική μέσα από το κατειλημμένο κτίριο. Η είσοδος τους συνοδεύτηκε από εκτεταμένη ρίψη χημικών και μέσα στο κτίριο αλλά και σε όλη τη γύρω περιοχή. 
Μετά από λίγο μαζεύτηκε αλληλέγγυος κόσμος στην πλατεία Βικτωρίας φωνάζοντας συνθήματα αλλά γρήγορα η περιοχή γέμισε από ΜΑΤ, Δέλτα, Δίας μέχρι και ΕΚΑΜ. Οι διαθέσεις της αστυνομίας φάνηκαν από τη στιγμή που εμφανίστηκαν πολιορκητικοί κριοί, τροχοί και άλλα μηχανήματα.
Ύστερα από μόλις 2 ώρες παραμονής στο κατειλημμένο κτίριο, η αστυνομία κατάφερε να εκκενώσει τη βίλλα Αμαλίας. Όσοι βρίσκονταν μέσα, μεταφέρθηκαν με κλούβα στη ΓΑΔΑ.
Το πείσμα, η συνέχεια και η αντίσταση στον κανιβαλισμό συνεχίζονται.
Το παρακάτω ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη βίλλα Αμαλίας:

"Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012. Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές. Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
12/1/2013, 12:00,
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
VILLA AMALIAS"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP