Ενημέρωση από την πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

από facebook Vassilis Mathioudakis
update 19:10 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία, αφού παρέμεινε για 15' μπροστά στο Υπ. Περιβάλλοντος. "Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία", "Από τον Αχελώο ως την Χαλκιδική, αγώνας για τη φύση, αγώνας για ζωή", μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Οι 3 διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλούσαν την πόρτα του υπουργείου μόνο γέλιο προκαλούν μπροστά στο όργιο καταστολής που έχει ξαμολύσει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες.   Οι αυτοοργανωμένες αντιστάσεις, για την υπεράσπιση της φύσης και της κοινωνίας, δε θα καμφθούν. Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής είναι υπόθεση όλων μας.

update 18:30 Ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων. Περίπου 500 άτομα πορεύονται προς το Υπ. Περιβάλλοντος.

από facebook Vassilis Mathioudakis
Συνεχίζεται η μικροφωνική και η συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στο σταθμό Πανόρμου, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπ. Περιβάλλοντος.

Στην συγκέντρωση κατευθύνθηκε και κόσμος που αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ, έπειτα από την απελευθέρωση των αγωνιστών/ριων της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σε συντονισμό με τη αποψινή δράση της Συντονιστικής συνέλευσης αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στην Αθήνα, το Ανοιχτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού πραγματοποίησε κατάληψη στη Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνενοχή της εν λόγω υπηρεσίας στο περιβαλλοντικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής εξέφρασαν και οι συνελεύσεις των καταλήψεων Villa Amalias και Πατησίων 61 κ Σκαραμαγκά, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωσή τους: «Από τη μια το κράτος καταδικάζει τον κόσμο στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, μέχρι και την αυτοκτονία, προσπαθεί να καταστείλει κάθε απεργία, κάθε αγώνα και κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης. Από την άλλη, με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και «σωτηρία της εθνικής οικονομίας», ξεπουλά κάθε σπιθαμή γης, το φυσικό και κοινωνικό πλούτο στο κεφάλαιο, ακόμη κι αν ξερνάει τοξικά απόβλητα, καρκίνο, καταστροφή ολόκληρων κοινοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο καπιταλισμός δεν είναι παρά μια μηχανή θανάτου».

1 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιανουαρίου 2013 - 10:09 π.μ.  

Υπογράψτε την καμπάνια ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική: http://www.nomines.org

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP