Επιστράτευση των απεργών του Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

UPDATE 25/01, 15:15: Η συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων μετατρέπεται σε πορεία προς τον σταθμό του μετρό στον Αγ. Αντώνιο (και όχι προς το Σύνταγμα).

UPDATE 25/01: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 


Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 1.00 μ.μ. στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα. Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 4.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Το ξημέρωμα της 25ης Ιανουαρίου (4πμ) δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια. Περισσότερη ενημέρωση εδώ.


Update 16.50
Παραπάνω από 1000 άτομα (αλληλέγγυοι και απεργοί) βρίσκονται αυτή την ώρα στο χώρο του αμαξοστασίου του μετρό στα Σεπόλια υπό δυνατή βροχή. Αστυνομία ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνιση της. Κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται στο σημείο ενώ τα πρώτα πανώ για Απεργία Διαρκείας έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Update 15.05
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ, σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων. Σταμάτησαν άμεσα να λειτουργούν όλα τα ΜΜΜ (προαστιακός, τρόλεϊ, τραμ κλπ) στην Αθήνα. Την συμπαράστασή της εκφράζει με ανακοίνωση και η ΟΕΝΓΕ.


Επίσης παράταση της απεργίας τους ώς το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ.


Φωτογραφία τώρα από
Έπειτα από σύσκεψη του υπ. Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Σαμαρά, ανακοινώθηκε επίσημα η "επίταξη" των εργαζομένων στο Μετρό. Απλοϊκά, σημαίνει ότι όποιος εργαζόμενος αρνηθεί να εργαστεί, απειλείται άμεσα με σύλληψη και ποινική δίωξη. 

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν τείνει χείρα "φιλίας" στην κυβέρνηση, ζητώντας να σεβαστεί η τελευταία την συλλογική σύμβαση μέχρι το πέρας της μετενέργειας και επανεκκίνηση του διαλόγου. 

Η κοινωνικά άνομη τρικομματική κυβέρνηση δεν δέχτηκε ούτε αυτό το αίτημα και προχώρησε στην "επίταξη". 

Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και περιφρούρηση της απεργίας στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια (πλησίον σταθμού μετρό), δηλώνοντας χαρακτηριστικά "Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς".

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη! 

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP