Απλήρωτοι στα ραδιόφωνα των Κώστα-Ανδρέα Γιαννίκου

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Συμπληρώθηκαν 10 ημέρες απεργίας των τεχνικών, στην οποία, πλέον συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι. 

Τα 3 ραδιόφωνα του Γιαννίκου (Pepper 96,6 - Oasis 88 - NRJ 88,6) τα διαχειρίζεται ο γιος του Αντρέας, (ως γνωστόν ο Κώστας Γιαννίκος είναι στον Κορυδαλλό για χρέη στο δημόσιο και έχοντας , μαζί με τον Κουρή, απαξιώσει 700 εργαζόμενους , χωρίς καν να τους αποζημιώσει στο Alter…) 

Στα χνάρια λοιπόν του πατέρα και ο γιος, έχει απλήρωτους τους εργαζομένους. Τους ηχολήπτες περίπου 4 μήνες, τους διοικητικούς 6-7 μήνες και τους παραγωγούς των εκπομπών πάνω-κάτω 10 μήνες!!! Τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε προσωρινή διαταγή πληρωμής 2 μισθών από το ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) και τις επόμενες μέρες ακλουθεί και το διοικητικό προσωπικό. 

Ο Γιαννίκος όμως αδιαφορεί και δεν δίνει φράγκο (εδώ και 2 μήνες πλήρωσε μόνο το δώρο σε 2 δώσεις σε όλους ώστε να αποφύγει το αυτόφωρο), απλά μεταφέρει ανθρώπους από τη μια εταιρία στην άλλη, δίνοντας τους μεταχρονολογημένες (προφανώς ακάλυπτες) επιταγές πετυχαίνονται έτσι μερική διάσπαση των απεργών μοιράζοντας φρούδες ελπίδες. Πάγια τακτική που ακλουθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο… Άλλοτε λέγοντας ότι θα νοικιάσει 1 η 2 ραδιόφωνα, άλλοτε ότι θα πουλήσει κι άλλοτε ότι έχει κλίσει ένα μεγάλο διαφημιστικό πακέτο κερδίζοντας κάθε φορά λίγο χρόνο. Εννοείται πως αυτό το διάστημα τα έσοδα τρέχουν!!! Διότι υπάρχουν έσοδα!! 

Να σημειωθεί ότι και στα 3 ραδιόφωνα δεν απασχολούνται πάνω από 20 άτομα, σε όλες τις ειδικότητες και ότι και τα 3, αλλά ειδικά ο Pepper ( με 7 άτομα στη μισθοδοσία) έχει πολλές διαφημίσεις, ειδικά μεγάλων εταιριών.. ενδεικτικά : AVENUE – COSMOTE – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – EVEREST – BADMIGTON – ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΚΕΑ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΤΖΟΚΕΡ – GOLDEN HALL – HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ – ΑUDI – OTE TV – ΖΑΧΑΡΙΑΣ – ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΕUROBANK – ΠΡΟΠΟ – ΑVIN – LA PASTERIA – VILLAGE – ODEON – ATTIKA – ΠΑΤΑΚΗΣ DOMINOS – LOTTO – ΑTHENS HEART – STRADA FILMS – DIOR. 

Επίσης δεκάδες bar πληρώνουν τους σταθμούς για να έχουν τους παραγωγούς των ραδιοφώνων ένα βράδυ για djset, όλες οι μουσικές σκηνές πληρώνουν για να διαφημίσουν τα events τους και γενικά όλα τα δρώμενα της πόλης θέλουν να προωθούνται μέσα από τα ραδιόφωνα του Γιαννίκου ή με πληρωμένη διαφήμιση η με χορηγίες επικοινωνίας. Κι όλα αυτά μέχρι και σήμερα, όχι σε ένα απώτερο παρελθόν. 

Ο Αντρέας Γιαννίκος όμως επικαλείται έλλειψη ρευστότητας (και πείθει κάποιους εντελώς ηλίθιους). Χρησιμοποιεί Δηλαδή την πάγια τακτική που χρησιμοποιούσε κι ο πατέρας του, να κερδίζει όσο χρόνο μπορεί και να πουλάει το προϊόν … Να σημειωθεί ότι σε αυτό το διάστημα εξέδωσε ένα τηλεοπτικό περιοδικό, άνοιξε συνεργασία με τον Alpha πουλώντας παιδικές εκπομπές στον άλλο εκμεταλλευτή των εργαζόμενων Κοντομηνά και πουλάει και τα cd του μέσα από διάφορες εφημερίδες. 

Παρόλα αυτά ο Αντρέας Γιαννίκος συνεχίζει να κυοφορεί στα γραφεία των εταιριών του, Δεν έχει βέβαια το θράσος να κοιτάξει τους απλήρωτους εργαζόμενους στα μάτια, έχει όμως το Θράσος να κυκλοφορεί ανάμεσα τους και να τάζει στους αυλικούς του, ότι σε λίγο θα τα ταχτοποιήσει όλα κερδίζοντας όπως προείπαμε χρόνο…. Και χρήμα….

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP