Στα χέρια των απεργών ο αέρας του ρ/σ ALPHA 98,9

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Μετά από δικαστική απόφαση που έλεγε ρητά πως οι απεργοί εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στο χώρο δουλειάς τους, σήμερα Παρασκευή 11/1, οι τεχνικοί στο ρ/σ ALPHA 98,9, μπήκαν στον ραδιοφωνικό αέρα και μεταδίδουν μόνο μουσική. Και με την παρουσία δικαστικού επιμελητή.

Σήμερα δηλαδή εφαρμόστηκε στην ουσία, μετά από πάρα πολύ καιρό, η απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε την ΕΤΕΡ στο αυτονόητο, το δικαίωμα στην απεργία, και την ύπαρξη των απεργών, ως βάρδιες ασφαλείας, στον χώρο του σταθμού. Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ALPHA 98,9 αγνοούσε την απόφαση και στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό με ενοικιαζόμενους τεχνικούς έβγαζε κανονικά το πρόγραμμα. Παρακάτω ακολουθεί η τελευταία ανακοίνωση της ΕΤΕΡ για την απεργία στον ALPHA 98,9:

αιτήματα: 
Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ΣΣΕ μας, ενώ επιπροσθέτως τρεις από τους απολυμένους διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Ένωσης μας. 

Την καταβολή των δεδουλευμένων (υπόλοιπο – εξόφληση) του μηνός Οκτωβρίου 2012, του μηνός Νοεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς), καθώς και την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Δεκεμβρίου 2012, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική της διοίκησης του ραδιοσταθμού. Την αποχή της διοίκησης του ALPHA 98,9 από κάθε ενέργεια, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, με την χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων – δανειζόμενων ή με όποια άλλη μορφή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στον ALPHA 98,9, κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων καθώς και παρεμπόδισης εισόδου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 και εκτέλεσης των καθηκόντων όσων εκτελούν χρέη διατιθέμενου προσωπικού ασφαλείας και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. 

Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9. Οι διοικούντες τον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» συνεχίζουν να παραπλανούν το ακροατήριο του ραδιοσταθμού με την δημιουργία της εντύπωσης ότι δεν απεργούν οι τεχνικοί καθώς η διοίκηση του εν λόγω ραδιοσταθμού παραβαίνει δικαστικές αποφάσεις, αρνούμενη την είσοδο των απεργών που εκτελούν χρέη προσωπικού ασφαλείας στον χώρο εκπομπής του συγχρόνου προγράμματος, όπου είναι και η θέση εκτέλεσης της βάρδιας ασφαλείας και παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων τους.
ΕΤΕΡ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP