Σήμερα, 30/01, στην οδό Σταδίου

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013


Update 19:00 Σύμφωνα με πληροφορίες της συνέλευσής μας, την ώρα που οι δημοσιογράφοι αποχωρούσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, άνθρωπος του υπουργείου τους ζήτησε να μην φύγουν, αλλά να περιμένουν για να πάρουν πλάνα από το εσωτερικό του υπουργείου. Την ώρα που περίμεναν, άνθρωπος της ασφάλειας του υπουργείου τους έλεγε ότι δεν έχουν γίνει ζημιές, παρά μόνο ένα πεσμένο ντοσιέ και 2 καρέκλες και αυτά πάνω στην ένταση της αποχώρησης των διαμαρτυρόμενων. Όταν αρκετά λεπτά μετά - και ύστερα από διαμαρτυρία για την καθυστέρηση - οι δημοσιογράφοι εισήλθαν εντός του γραφείου, αντίκρυσαν ένα σκηνικό διαφορετικό, με πολλές αναποδογυρισμένες καρέκλες, φακέλους και άλλα αντικείμενα. Τα συμπεράσματα εύλογα...

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που μας έστειλε η «Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία:
Φωτογραφία από
"Η «Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία» και το «Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων σε ΜΚΟ» καλούσαμε σήμερα τους εργαζόμενους στα 5μηνα κοινωφελή προγράμματα σε στάση εργασίας (12:00-15:00) και συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Σταδίου, για να διαμαρτυρηθούμε για την μη αναγνώριση βασικών εργατικών δικαιωμάτων από τις ΜΚΟ και τους φορείς για τους οποίους δουλεύουμε, που σιγοντάρει με τη στάση της το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Δεν καταφέραμε όμως να προχωρήσουμε στην παρέμβαση που είχαμε σχεδιάσει, μέσω μαζικών καταγγελιών από εργαζόμενους στην Επιθεώρηση, αφού στις 12:00 που συγκεντρωθήκαμε στην Σταδίου 29 μας εμπόδιζαν αστυνομικές δυνάμεις που προχωρούσαν την ίδια στιγμή σε μαζικές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Φωτογραφία από
Τα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα συμβολική κατάληψη στο παράρτημα του Υπουργείο Εργασίας (στεγάζεται στο ίδιο κτίριο), διαμαρτυρόμενοι για την αντεργατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, δέχτηκαν κι αυτά την αστυνομική καταστολή που εξαπολύεται τελευταία ενάντια σε οποιαδήποτε κοινωνικό κομμάτι διαμαρτύρεται και αντιστέκεται στη σύγχρονες συνθήκες σκλαβιάς που μας επιβάλλονται.

Η Συνέλευση μας στάθηκε στο πλάι των αγωνιζόμενων εργατών και συνδικαλιστών, αντιστεκόμενοι/ες με τη φυσική μας παρουσία στη βίαιη επιχείρηση των ΜΑΤ, που με χημικά, γκλομπς και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους έτσι ώστε να οδηγήσουν τους συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ, ενώ φωνάζαμε και συνθήματα αλληλεγγύης και καταγγελίας της αστυνομικής βαρβαρότητας που οδήγησε στον τραυματισμό διαδηλωτών.

Ενημερώνουμε επίσης ότι σημερινή συνέλευση των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Αυτόνομο Στέκι"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP