Παράνομη η 24ωρη απεργία στον Πήγασο και αναστολή της

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Και η επίθεση των αφεντικών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα Μέσα του Ομίλου "Πήγασος" από το πρωί της Τετάρτης 30/1 μέχρι και αυτό της Πέμπτης 31/1, κηρύχθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν η ΕΣΗΕΑ να αναστείλει την απεργία και να ενδώσει (όχι πως περιμέναμε και κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό φρόνημα) στις απειλές τις δικαστικής και πολιτικής εξουσίας, αλλά και στους ωμούς εκβιασμούς από την πλευρά της εργοδοσίας.

Εδώ και τρία χρόνια στον όμιλο Μπόμπολα πραγματοποιείται μία άνευ προηγούμενου επίθεση στους εργαζομένους -σε όσους έχουν απομείνει δηλαδή, καθώς πάνω από 600 έχουν χάσει την δουλειά τους- η όποια πάντα καταλήγει στην εξής απειλή: "Θα κλείσω την Ημερησία" , "θα βάλω λουκέτο στο «Έθνος»" κ.ο.κ. Η συρρίκνωση έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που ο κίνδυνος λίγοι και κακοπληρωμένοι δημοσιογράφοι, πλήρως υποταγμένοι, να εργάζονται σε ένα, δύο ή και παραπάνω Μέσα, με τα ίδια χρήματα, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Αναπαράγοντας στην ουσία τη μασημένη τροφή που θέλει να επιβάλει ο μεγιστάνας των Μ.Μ.Ε, των κατασκευαστικών εταιρειών και τον μεγάλων "αναπτυξιακών έργων", σε κοινό και εργαζομένους.

Φυσικά στην απόφαση αυτή της Ένωσης βοήθησε έμμεσα και η ανακοίνωση των εργαζομένων του "Έθνους" οι οποίοι ζητούσαν ανάκληση των απολύσεων, στήριξη από τους υπόλοιπους εργαζομένους του κλάδου, αλλά όχι (!) απεργία. Και μάλιστα, μεταξύ άλλων, με την αιτιολογία ότι "πλήττεται η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα των, ήδη καταδικασμένων, εντύπων από απεργίες τουφεκιές". Σίγουρα πάντως με τέτοιου είδους αντιλήψεις κανένα κύμα αλληλεγγύης δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί.

Πάντως σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα ο Φώτης Μπόμπολας, είχε ήδη ανακοινώσει στους εργαζομένους της Ημερησίας, το πρωί της Πέμπτης 30/1, πως ανεξάρτητα από την απεργία, το φύλλο της Τετάρτης 30/1, ήταν και το τελευταίο της εφημερίδας...

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP