Νέες απολύσεις στο ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3 - καταγγελία της ΕΣΗΕΑ στο Σ.ΕΠ.Ε.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ημέρα τρομοκρατίας η σημερινή (Πέμπτη 31/1) στο ρ/σ "ΣΚΑΙ 100,3" - άλλη μία μέρα για να είμαστε ακριβείς- καθώς η εργοδοσία προχώρησε σε 4 απολύσεις, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν 10 μέσα στη μέρα (e-tetradio.gr). Έτσι η τακτική που μας έχει συνηθίσει ο όμιλος Αλαφούζου, του εκβιασμού για υπογραφή της μίας τροποποιητικής ατομικής σύμβασης πάνω στην άλλη, με κατάπτυστους όρους, συνεχίζεται αδιάκοπα. Με θύματα πάντα αυτούς που είτε αντιστέκονται είτε απλά δεν μπορούν να δεχθούν πως θα δουλεύουν για ψίχουλα. 

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε επιστολή καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο την οποία και παραθέτουμε. 

"Σας καταγγέλλουμε τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΣΚΑΙ» και «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» και διακριτικό τίτλο «ΣΚΑΙ ΑΕ», που εδρεύουν και οι δύο στο Νέο Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως αριθμός 2, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, που λειτουργούν τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» αντίστοιχα, οι οποίες επιχειρούν να επιβάλλουν στα μέλη μας, που εργάζονται στα μέσα αυτά, να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους. 

Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε ότι η εργοδοσία ασκεί πίεση στους εργαζομένους δημοσιογράφους, προκειμένου να υπογράψουν καταχρηστικές τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους ακόμη και στους ιδιαίτερα χαμηλά αμειβόμενους. Μάλιστα, οι ατομικές αυτές συμβάσεις είναι οι τρίτες κατά σειρά που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων, όσον αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, ζητά από τους εργαζομένους να υπογράψουν και να συναινέσουν ουσιαστικά στις μειώσεις αυτές. 

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες και κυρίως να προστατευθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν θα υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις, από την όποια τυχόν εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας."

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP