Απαγόρευση συνελεύσεων σε SportDay & ΣΚΑΙ 100,3

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Μετά τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και τις περικοπές έρχονται και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων (συνελεύσεων δηλαδή) για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα τρομοκρατίας των εργαζομένων που έχουν απομείνει στα δημοσιογραφικά μαγαζιά. Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει την απαγόρευση συνελεύσεων στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Nova Σπορ και ΣΚΑΙ 100,3 και στην εφημερίδα Sportday. Ταυτόχρονα, απαγορεύτηκε η είσοδος σε μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, πράγμα που στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν (σχετικό κείμενο εδώ).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», «ΣΚΑΙ 100,3» & ΤΗΣ ΕΦΗΜ.«SPORTDAY» 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την προκλητική στάση της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3», της εφημερίδας «SPORTDAY» και του Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM», που εκτός από τα εργασιακά δεν σέβονται ούτε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή βασικές συνταγματικές ελευθερίες του ατόμου. 
  Αυτά προκύπτουν από το γεγονός ότι η εργοδοσία με εξώδικα και άλλες απαράδεκτες μεθοδεύσεις απαγόρευσε τις προγραμματισμένες για σήμερα συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας και παράλληλα απέκλεισε την είσοδο ακόμη και των μελών του Δ.Σ., με διάφορα νομικίστικα προσχήματα. 
  Η παρουσία των εκπροσώπων του Δ.Σ. της Ενώσεως απέβλεπε στο να αποτραπεί η απαράδεκτη αξίωση, με την οποία η εργοδοσία απαιτεί με εκβιαστικό τρόπο, να δεχθούν οι δημοσιογράφοι νέα μείωση μισθών και να υπογράψουν εκ νέου ατομικές συμβάσεις, παραιτούμενοι από τα δικαιώματά τους. 
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει το δικαίωμά του, όπως άλλωστε αυτό πηγάζει από το ν. 1264/1982, να επικοινωνεί και να συνομιλεί με τα μέλη του - εργαζομένους σε όλους τους χώρους εργασίας, δικαίωμα απαραβίαστο και αδιαμφισβήτητο και δηλώνει ότι θα το προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο."

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP