Εμμένει στην απεργοσπασία ο "Alpha 98,9" παραβιάζοντας 4 καταδικαστικές αποφάσεις

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Τι κι αν έφτασαν τις τέσσερις οι καταδικαστικές αποφάσεις για την διοίκηση του ραδιοσταθμού "Alpha 98,9"  για την χρήση απεργοσπαστών; Όπως και σε άλλους τους χώρους εργασίας, η διοίκηση του ραδιοσταθμού γράφει στα παλιά της παπούτσια δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Κι ας προσέφυγε η ίδια στη Δικαιοσύνη. Προφανώς, επειδή οι δικαστικές αποφάσεις έχουν την ισχύ του νόμου μόνο αν συμφέρουν στην εργοδοσία.

Ακολουθεί σχετική ενημέρωση από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Για τέταρτη φορά χθες αργά τη νύχτα με την Απόφασή του 1852/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή του ALPHA 98,9 εναντίον μας, με την οποία ζητούσαν να κριθεί η απεργία μας παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευτεί.


Η απεργία μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 συνεχίζεται κανονικότατα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έκρινε ότι η απεργία μας διεξάγεται επί δικαίω. Για πολλοστή φορά καλούμε τους διοικούντες το ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 να εφαρμόσουν τις 4 αποφάσεις της Δικαιοσύνης στην οποία άλλωστε και οι ίδιοι προσέφυγαν. Τους καταγγέλλουμε ότι χρησιμοποιούν απεργοσπαστικό μηχανισμό και απαγορεύουν στους συναδέλφους μας τεχνικούς και απεργούς να επιτελέσουν το έργο τους ως βάρδια ασφαλείας με τελικό σκοπό να παραπλανούν το ακροατήριο του ραδιοσταθμού και να εκπέμπουν πρόγραμμα κανονικά και όλα αυτά κατά παράβαση των δικαστικών αποφάσεων 1646/2012, 1716/2012, 1742/2012 και 1852/2012. Αρνούνται την ίδια ώρα τον διάλογο στον ΟΜΕΔ με τους απεργούς εργαζόμενους, όπου καλούνται νομίμως να συμμετάσχουν ως ορίζει ο 1264, όπως οι ίδιοι χρόνια τώρα υποστηρίζουν. Λοιδορούν και απειλούν συνεχώς τους συναδέλφους που έχουν ορισθεί από την ΕΤΕΡ βάρδια ασφαλείας. Επιτέλους στις πόσες δικαστικές αποφάσεις σκέπτεται να παρέμβει ο υπουργός εργασίας και το ΣΕΠΕ, έτσι όπως το κατάντησε η κυβέρνηση, και να επιβάλουν στη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 την νομιμότητα και τον σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Μάλλον όμως αδίκως περιμένουμε. Οι κυβερνώντες δεν σέβονται ούτε ακόμα και τις διαπιστώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) ή την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο έκρινε παράνομες τις μειώσεις αποδοχών του 2010. Δεν ελπίζουμε τίποτα πια από την κυβέρνηση. Είναι κυβέρνηση των μεγαλοκαναλαρχών, του κεφαλαίου και ενεργούμενο των εργοδοτών. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έχουμε δίκιο και σίγουρα αργά ή γρήγορα κυβερνώντες και εργοδότες θα θερίσουν θύελλες ως καρπό των ανέμων που έσπειραν. 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ                                                                 ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP