Λουκέτο στην 4π των Σπίνουλα-Χατζή

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Επισήμως λουκέτο στην εκδοτική εταιρεία 4π, πάλαι ποτέ κολοσσό των περιοδικών "επιστήμης και τεχνολογίας" (RAM, Hi-Tech, National Geographic) και των βιβλίων περιπτέρου, και περήφανο προπύργιο αεριτζήδων επιχειρηματιών στον χώρο του Τύπου. 

Η ανταπόκριση του enimerosi24.gr δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της σημερινής κατάστασης στο μαγαζί, καθώς και μια διαφωτιστική απεικόνιση της επιχειρηματικής πορείας των αφεντικών του, των κ.κ. Σπίνουλα και Χατζή: πώς μια εταιρεία φτιάχτηκε απ' το μηδέν, υπενοικιάζοντας τίτλους από τον "θείο" ΔΟΛ, απορροφώντας εργαζόμενους και γλιτώνοντας τον Όμιλο από πολλές αποζημιώσεις, για να καταλήξει ν' αφήσει απλήρωτους επί μήνες, και τώρα πλέον οριστικά φεσωμένους, τους ίδιους αυτούς εργαζόμενους (όσους δηλαδή δεν είχαν απολυθεί εντωμεταξύ...) των οποίων τις δουλειές υποτίθεται ότι είχε "περισώσει" (τα ίδια και χειρότερα ισχύουν φυσικά και για πλήθος "εξωτερικών συνεργατών" της 4π). Ενδιαμέσως, το μενού είχε απ' όλα τα καλά: μπίζνες με εστιατόρια και με... ηλεκτρονικά τσιγάρα, περιπέτειες στην Αυστραλία, ακόμα και... λίστα Λαγκάρντ!

Και επειδή η κακή μέρα από νωρίς φαίνεται, θυμίζουμε τις προ καιρού καταγγελίες της ΕΣΠΗΤ και του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών. Άκουγε κανείς τότε; 

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP