Θα υλοποιηθεί η απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων της ΕΡΤ;

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Κατώτερο των περιστάσεων αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, ανήμπορο να υποστηρίξει τις αποφάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η ΕΣΗΕΑ, έκανε φανερή για ακόμη μια φορά τη συνδικαλιστική γύμνια και την ανημποριά της, αρνούμενη επί της ουσίας να εφαρμόσει την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για στάση εργασίας απόψε 20.00 - 24.00 και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο και ως την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για τη διακοπή της εκπομπής των Αρβανίτη - Κατσίμη.

Με τα φαινόμενα λογοκρισίας να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας τόσο στη Δημόσια Τηλεόραση [βλέπε ΕΤ3, υπόθεση Δάντση (http://tinyurl.com/8ctfsrm) και Σκουριές (http://tinyurl.com/8ty6nse) όσο και αλλού (όπως στον 9,84 βλ. http://tinyurl.com/8j2abn4)], οι ταγοί του κλαδικού συνδικαλισμού επιλέγουν να αναλώνονται σε άνευρες καταγγελίες μέσω ανακοινώσεων αποκόπτοντας το σωματείο ολοένα και περισσότερο τόσο από τους εργαζόμενους που υποτίθεται πως εκπροσωπεί όσο και από την κοινωνία.

Να υπενθυμίσουμε πως αιτία για να «κοπούν» οι Αρβανίτης - Κατσίμη από τον «αέρα» της ΝΕΤ ήταν ένα σχόλιο για τη στάση του υπουργού Δημόσιας Καταστολής Ν. Δένδια, μετά και τη δημοσιοποίηση των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών από τα ανδρείκελα της ΕΛ.ΑΣ.

Η αντίσταση στον εκφασισμό της κοινωνίας και τον κοινωνικό κανιβαλισμό θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι των υποχρεώσεων εκείνων των εργαζομένων στα ΜΜΕ που διατηρούν ακόμα την αξιοπρέπεια τους, έχουν συνείδηση αλλά και αποφασιστικότητα προκειμένου να αντισταθούν τόσο στο φασισμό της λογοκρισίας από τα αφεντικά όσο και στο φασισμό των ασπόνδυλων της Χρυσής Αυγής. * Εδώ η σχετική απόφαση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP