Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στην Αθήνα για τη Γενική Απεργία

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Edit 18.00 Σε 107 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 3 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις, προχώρησαν οι δυνάμεις καταστολής, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Διαψεύδονται οι πληροφορίες για σοβαρά τραυματία νεαρό διαδηλωτή.

Φωτογραφία από Μάριο Λώλο
Edit 17.40 Ασαφείς παραμένουν οι πληροφορίες για την κατάσταση νεαρού τραυματία που παραμένει στον Ευαγγελισμό. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές εντόπισαν τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είχε καταψηφίσει το Μνημόνιο 2 και διεγράφη) και του επιτέθηκαν λεκτικά στην Κ. Σερβίας.

Edit 16.35 Με δεκάδες προσαγωγές, εκτεταμένη χρήση χημικών και τραυματίζοντας 5 τουλάχιστον άτομα, απάντησαν οι κατασταλτικές δυνάμεις στην μαζική απεργιακή πορεία. Απεβίωσε 65χρονος διαδηλωτής που πορευόταν με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Για ανακοπή καρδιάς κάνουν λόγο οι γιατροί (χωρίς πάντως να έχει υπάρξει επίσημο ανακοινωθέν ακόμα). Τουλάχιστον ένας τραυματίας παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα διάγνωση από τους γιατρούς. Ο συνάδελφος Σ.Χ. είναι καλά στην υγεία του. Συνεχίζεται η ένταση στην περιοχή των Εξαρχείων.

Φωτογραφία από http://dimostheniszem.blogspot.gr/

Νεκρός 65χρονος διαδηλωτής από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου και κατέληξε.

ΕDIT 15.30: Με γενικευμένη επιχείρηση σκούπα τα ΜΑΤ αδειάζουν από κόσμο τόσο την Αμαλίας όσο και την Πανεπιστημίου μέχρι τέλους. Δεκάδες οι προσαγωγές...

Φωτογραφία του τραυματισμένου συναδέλφου Σ.Χ. από @stathisgr

ΕDIT 14.40: Μαζί με τον συνάδελφο Σ.Χ. μεταφέρονται  με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό άλλοι τρεις διαδηλωτές, ο ένας σοβαρά τραυματισμένος, σύμφωνα με τους γιατρούς του σταθμού πρώτων βοηθειών στο Σύνταγμα. Ασθενοφόρο μετέφερε και από τα Προπύλαια τραυματισμένη γυναίκα.
 
ΕDIT 14.30: Την επίθεση των ΜΑΤ δέχτηκε και ο συνάδελφος Σ.Χ. , ο οποίος μεταφέρεται στον Ερυθρό μετά από χτύπημα με γκλοπ. Τα τάγματα ασφαλείας του Δένδια δεν διστάζουν να χτυπήσουν και δημοσιογράφους.

ΕDIT 14.00: Απροκάλυπτο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ να μην αφήσει τους διαδηλωτές να φτάσουν και να παραμείνουν έξω απο τη Βουλή. Τα απεργιακά μπλοκ συνεχίζουν να καταφθάνουν στην πνιγμένη απο τα χημικά πλ. Συντάγματος.

ΕDIT 13.50: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων γύρω και μέσα στην πλ. Συντάγματος. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην πορεία και από τη Μητροπόλεως και την Ερμού. Ο κόσμος προσπαθεί να αντεπιτεθεί και να παραμείνει στο Σύνταγμα.

ΕDIT 13.30: Ένταση επικράτησε στο ύψος του ξενοδοχείου Μ. Βρετανία, όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε στα ΜΑΤ που είχαν κόψει την πορεία στη Β. Γεωργίου. Η αστυνομία απάντησε με χημικά.

ΕDIT 13.20: Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν παραταχθεί κάθετα στη Β. Γεωργίου, εμποδίζοντας την πρόσβαση (από αυτόν το δρόμο) των διαδηλωτών προς τη Βουλή

ΕDIT 13.00: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑ.ΜΕ. Στο Συνταγμα καταφθάνουν αυτή την ώρα τα πρώτα μπλοκ των Πρωτοβάθμιων σωματείων, των οργανώσεων της αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

ΕDIT 12.00: Κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται αυτή την ώρα σε Πατησίων και Μουσείο ενόψει της πορείας προς τη Βουλή.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται ήδη η διαδηλωση του ΠΑΜΕ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP