Επιχείρηση ποινικοποίησης και κάμψης τους αγώνα των εργαζομένων του SENTRA από τον Μπόμπολα που συμπληρώνουν 70 μέρες απεργίας

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Όλοι αύριο στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτήριο 5, αίθουσα 1).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σήμερα το πρωί η διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA έστειλε στα δικαστήρια την ΕΤΕΡ και την ΕΠΗΕΑ σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζόμενων που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 70 ημέρες για να επιστρέψουν οι απολυθέντες, επειδή δεν υπέγραφαν ατομικές συμβάσεις, συνάδελφοί μας στην εργασία τους.

«Η διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA, συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα εντάσσει χωρίς άλλη κουβέντα την ενέργειά της αυτή στα πλαίσια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των απεργών που εδώ και 70 ημέρες αντιστέκονται απέναντι στην λυσσαλέα εργοδοτική επίθεση που υφίστανται προκειμένου η εργοδοσία να σπάσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και να καταφέρει να εργάζεται το προσωπικό της σε μεσαιωνικού τύπου συνθήκες πληρωμής και σχέσεων, αναφέρει η ΕΤΕΡ. Η δίκη σήμερα αναβλήθηκε για αύριο το πρωί.


Η ΕΤΕΡ καλεί όλους τους εργαζόμενους αύριο Τετάρτη 27/6 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων (κτήριο 5, αίθουσα 1) στις δώδεκα το μεσημέρι, να στηρίξουμε με την παρουσία μας τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού SENTRA.

Εντωμεταξύ, η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού SENTRA αποφάσισε την κήρυξη νέας 10ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00η της Τρίτης 26ης Ιουνίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 6ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» με αιτήματα:

1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012.
2.Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού SENTRA.

3.Την καταβολή των αποδοχών στο διατιθέμενο προσωπικό ασφαλείας και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

4.Την παύση παράκαμψης του τεχνικού προσωπικού ασφαλείας και την δημιουργία ιδιότυπου απεργοσπαστικού μηχανισμού από την πλευρά της εργοδοσίας για την προσθήκη ηχητικού υλικού – προγράμματος στην διαδικασία συγχρόνου εκπομπής του ραδιοσταθμού.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP