Απεργία τεχνικών στα τηλεοπτικά κανάλια

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Και ενώ η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης απεργεί σήμερα, μετά την καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας από μέρους της ένωσης ιδιοκτητών, στο ΣΚΑΙ το πρόγραμμα μεταδίδεται κανονικά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η  Ένωση Ιδιοκτητών καταγγέλλει μονομερώς τη συλλογική σύμβαση που ισχύει με απόφαση του ΟΜΕΔ, ενώ φυσικά δεν είναι και η πρώτη φορά που ο σταθμός στο Νέο Φάληρο εκπέμπει ανενόχλητος εν μέσω απεργίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών (ΕΤΙΤΑ):

"24ωρη απεργία από ώρα 06.00 π.μ. της Πέμπτης 5 Απριλίου έως ώρα 06.00 π.μ. της Παρασκευής 6 Απριλίου 2012 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειαςαπαιτούμε:
• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο, τη μοιρολατρία και να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά."

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP