4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας δημοσιογράφων και διοικητικών στους Τ/Σ – Απεργοσπασία στον «ALPHA»

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση των Ενώσεων

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας για σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, από τις 18.00 έως τις 22.00 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, παράλληλα με την 24ωρη απεργία των συναδέλφων τεχνικών.

Η εργοδοσία διατυμπανίζει ότι σέβεται το θεσμό των ΣΣΕ. Εντούτοις με την επιδίωξη υπογραφής ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές, το μπαράζ των απολύσεων και τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, είναι φανερό ότι όχι μόνο δε σέβεται, αλλά δεν έχει και καμία διάθεση υπογραφής νέας ΣΣΕ.


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», ο οποίος υποστηρίζει ότι σέβεται τις ΣΣΕ και τις εφαρμόζει για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς και τους τεχνικούς. Στην πράξη, όμως, δεν υπογράφει το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό-«πρωτόκολλο τιμής», που πρότεινε η ΕΤΙΤΑ και υποστήριξε και η ΕΣΗΕΑ. Με το «πρωτόκολλο τιμής» η ιδιοκτησία του Τ/Σ «ALPHA» θα δεσμευόταν ότι θα τηρεί τις Συμβάσεις και οι Ενώσεις θα εξαιρούσαν το κανάλι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ καλούν για τελευταία φορά τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) να αποδείξουν με πράξεις, εάν πράγματι επιθυμούν την υπογραφή ΣΣΕ. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη των συνεπειών της άρνησής τους.

* Διαβάστε και σχετικό ρεπορτάζ στο greektv.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP