Καθολική η απεργία στον «Sentra FM», αναστολή και στο «ΚΕΡΔΟΣ»

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η 3ήμερη απεργία που κήρυξαν πρώτοι οι τεχνικοί στον ραδιοσταθμό «Sentra FM».

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αναφέρεται: «Οι εργαζόμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ». Έτσι η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις των δημοσιογράφων Ξανθίππης Γιαννάκου και Έλενας Κεφαλά, της διοικητικής υπαλλήλου Ελευθερίας Αβραμίδου και ενός τεχνικού, μέλους της ΕΤΕΡ». Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων και να σταματήσει αμέσως η τακτική των εκκαθαρίσεων.

Αναστολή ως τη Δευτέρα στο «ΚΕΡΔΟΣ»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., απέστειλαν στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «ΚΕΡΔΟΣ Εκδοτική Α.Ε.» κ. Θωμά Λιακουνάκο την ακόλουθη επιστολή:


«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., θεωρούν την υπόσχεσή σας για την εξόφληση της μισθοδοσίας του Φεβρουαρίου μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 5 Απριλίου ως ένα τελικό βήμα για την επίλυση των ζητημάτων, που δημιουργήθηκαν από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. Εξακολουθεί, όμως, να παραμένει ανοικτό το θέμα της τακτικής καταβολής των κατά μήνα δεδουλευμένων αποδοχών και μάλιστα βάσει του κλιμακίου και των επιδομάτων, που αναλογούν στον κάθε ένα εργαζόμενο.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη μια συνάντηση μαζί σας, τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), για να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση και επίλυση όλων των ζητημάτων, που δημιουργήθηκαν. Μέχρι τότε, σε ένδειξη καλής θέλησης, αναστέλλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP