Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον «Sentra fm» με νέα 3ήμερη απεργία

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Παρ’ όλες τις προσπάθειες του Μπόμπολα να στρέψει εργαζόμενους εναντίον εργαζόμενων επιχειρώντας έτσι να σπάσει την απεργία, οι τεχνικοί στον ραδιοσταθμό «Sentra FM» συνεχίζουν με νέα τριήμερη.

Τι κι αν προχώρησε σε καραμπινάτη παρανομία ανακοινώνοντας ότι "κατά τη διάρκεια της απεργίας των τεχνικών ραδιοφώνου, δεν θα καταβληθεί αμοιβή και στους δημοσιογράφους διότι, λόγω της απεργίας, καθίσταται τεχνικά αδύνατη η αποδοχή της εργασίας τους";Τι κι αν προχώρησε σε καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας για την Τρίτη (3/4), αντί για σήμερα (30/3), σε όλους τους εργαζόμενους του ΠΗΓΑΣΟΥ, θέλοντας έτσι να τους τιμωρήσει που αφήνουν τους συναδέλφους τους να κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις;

Ο «Sentra FM» θα σιγήσει για ένα ακόμη σαββατοκύριακο, αφού έχουν προηγηθεί μια 3ημερη απεργία, μία 48ωρη, μία 24ωρη μία 8ωρη στάση εργασίας.

Ακολουθεί η σχετικιή ανακοίνωση:

Η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, απαντώντας στις απολύσεις των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Sentra FM αποφάσισε την κήρυξη νέας τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης από τις 06:00 του Σαββάτου 31ης Μαρτίου μέχρι και τις 06:00 της Τρίτης 3 Απριλίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό με αιτήματα:
«1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μειώσεις μισθού και κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012.
2. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού Sentra FM.
Καλούμε την διοίκηση του ραδιοσταθμού Sentra FM να σταματήσει την τακτική των απολύσεων των εργαζομένων και της παραβίασης της ΣΣΕ μας.
Καλούμε την Πολιτεία να βάλει επιτέλους φρένο στην άκρατη στήριξη που παρέχει στην εργοδοσία και να σταματήσει την αποδόμηση όλης της εργατικής νομοθεσίας που καθημερινά επιχειρεί

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP