Επιβολή φασιστικών αντεργατικών μέτρων σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012


Την αυθαίρετη επιβολή, φασιστικής έμπνευσης, αντεργατικών μέτρων επιχειρούν να εφαρμόσουν οι εργοδοσίες σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ, φυσικά με το αζημίωτο.

Σε ότι αφορά τον ΠΗΓΑΣΟ, τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Τμήμα Προσωπικού και απευθύνεται προς τους εργαζόμενους του ραδιοφωνικού σταθμού «SENTRA FM» του Μπόμπολα με εμφανή στόχο την πρόκληση εμφύλιου μεταξύ των εργαζομένων. «Σας γνωστοποιούμε ότι, κατά τη διάρκεια της απεργίας των τεχνικών ραδιοφώνου, δεν θα καταβληθεί αμοιβή και στους δημοσιογράφους διότι, λόγω της άνω απεργίας, καθίσταται τεχνικά αδύνατη η αποδοχή της εργασίας τους. Το ίδιο θα ισχύσει και για κάθε άλλον εργαζόμενο του οποίου η αποδοχή της εργασίας καθίσταται τεχνικά αδύνατη για τον ίδιο ως άνω λόγο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν το διχαστικό εκβιασμό στην πράξη, αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε απεργία ενωμένοι από όλα τα αθλητικά μέσα του συγκροτήματος και από όλες τις ειδικότητες.

Στρατόπεδο συγκέντρωσης ο ΔΟΛ

Στον ΔΟΛ η Εμπορική Διεύθυνση του Ομίλου εξήγγειλε παράνομα και καταχρηστικά μέτρα που καταστρατηγούν το ωράριο και εντατικοποιούν την εργασία συμψηφίζοντας, μεταξύ άλλων, την καθυστέρηση άνω των 15 λεπτών στο χώρο εργασίας με την περικοπή μίας ημέρας άδειας. Η καταγγελία της Ένωσης Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου που ακολουθεί είναι αποκαλυπτική:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Π.Η.Τ. θεωρεί απαράδεκτες τις εξαγγελίες της Εμπορικής Διεύθυνσης του Ομίλου επιχειρήσεων της Α.Ε. Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, όσον αφορά το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, που μετά τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων επιχειρείται σε κλίμα τρομοκρατίας, η αναβίωση εργασιακών συνθηκών στρατοπέδων συγκέντρωσης ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της Διαφήμισης.

Εξαγγέλλονται επίσημα (βλέπε ηλεκτρονικά μηνύματα στους εργαζόμενους) παράνομα και καταχρηστικά του Διευθυντικού Δικαιώματος μέτρα όπως :

-Καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας και της αυθαίρετης εντατικοποίησης της εργασίας,

-"Συμψηφισμός" της ετήσιας κανονικής άδειας για οποιαδήποτε αργοπορία προσέλευσης εργαζόμενου (καθυστέρηση πάνω από 15’ θα περικόπτεται 1 ημέρα κανονικής άδειας….!!!!) κ.λ.π., που φτάνουν ακόμα και σε εκδικητικές παράλογες απαιτήσεις, όπως η.. μείωση του χρόνου καπνίσματος.

Λαθραία και επιλεκτικά κατά παράβαση των αρχών της "ίσης διοικητικής μεταχείρισης των εργαζομένων" αναβιώνει άτυπα ο περιβόητος "εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας" που είχε εξαγγείλει ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Ν. Πεφάνης, και που ως γνωστό είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και καταγγελιών που οδήγησαν την Ανώτατη Διοίκηση του Δ.Ο.Λ. στην απόσυρσή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Π.Η.Τ., μαζί με τις συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές Ενώσεις του κλάδου της Διασωματειακής Επιτροπής , θα προχωρήσουν άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες και αντίστοιχες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.

Η τρομοκρατία στον Δ.Ο.Λ. δεν θα περάσει.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με όλα τα μέσα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

*Η φωτογραφία αναδημοσιεύεται από Financial Crimes

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP