Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» - Καταγγελία για στοχοποίηση εργαζομένων

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Λάβαμε την ακόλουθη καταγγελία από εργαζόμενους στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» :

Οι εργαζόμενοι στο ρ/σ στο Κόκκινο σε συνέλευση τους την Παρασκευή 16/3 αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να προχωρήσουν στις εξής κινητοποιήσεις:
Τρίτη στάση εργασίας 11 – 3
Τετάρτη στάση εργασίας 7-11
Πέμπτη 24ωρη απεργία
Παρασκευή στάση εργασίας 3 - 7
Δευτέρα στάση εργασίας 2- 6

Σήμερα επιδόθηκαν τα εξώδικα ΕΣΗΕΑ - ΕΠΗΕΑ - ΕΤΕΡ για τις δυο πρώτες μέρες, ενώ εγκρίθηκαν από τα σωματεία οι κινητοποιήσεις και για τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 2,5 - 4,5 μήνες. Ανησυχία πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν από διευθυντικά στελέχη και προκείμενους σε αυτά δημοσιογράφους φαινόμενα στοχοποίησης εργαζόμενων που τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων και μια σειρά από αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Η σχετική ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου (οι τελευταίοι σε ένδειξη συμπαράστασης), που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. της Τρίτης, 20 Μαρτίου 2012 και από τις 07.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. της Τετάρτης, 21 Μαρτίου 2012.

Η εργοδοσία του Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» έχει επιδείξει μια αδικαιολόγητη, παράνομη και αντισυμβατική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό και για το λόγο αυτό

Οι Ενώσεις ζητούν:
Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP