Ανάβει φωτιές η ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012


Στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τραπέζης της Ελλάδος και της πολιτείας, είναι αποφασισμένες να προσφύγουν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων μετά την υποχρεωτική υπαγωγή των αποθεματικών τους, τα οποία είχαν επενδυθεί σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, στο πλαίσιο του PSI. Αυτό τόνισαν κατά τη σύσκεψη των δυο ασφαλιστικών ταμείων στα ΜΜΕ, του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων στον κλάδο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και την πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, ανέφεραν ότι τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Τράπεζας για το είδος των επενδύσεων που επιλέχθηκαν.


Από τα περίπου 2 δισ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ τα 400 εκατομμύρια ζητήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα απομείωσης των ομολόγων, ενώ 1 δισ. 650 εκατ., είχαν τοποθετηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και «κουρεύονται» υποχρεωτικά, είπε ο πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ και του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ ανέφερε ότι το ποσόν που απομένει μετά την απομείωση των 180 εκατ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, δεν επαρκούν για την καταβολή των σημερινών παροχών συντάξεων και εφάπαξ για χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας.

Αύριο συνεδριάζει το διασωματειακό και την Πέμπτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν την επόμενη βδομάδα, τα σωματεία των ΜΜΕ, σε 48ωρη απεργία για το ασφαλιστικό, τη ληστεία στα ταμεία και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP